maandag, oktober 26, 2020
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Specials / Mensen / Toptalenten kunnen nog eerder examen doen
Toptalenten kunnen nog eerder examen doen

Toptalenten kunnen nog eerder examen doen

  • Nederland
  • Voor toptalenten in het voortgezet onderwijs die uitblinken in bepaalde vakken wordt het makkelijker om deze vakken eerder af te sluiten met een examen. De tijd die hierna vrijkomt, kunnen zij besteden aan nieuwe uitdagingen zoals het volgen van extra vakken of verdieping. Op dit moment is het al mogelijk om in het leerjaar vóór het examenjaar deze examens te doen. Op voordracht van staatssecretaris Dekker van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap wordt deze regeling verruimd waardoor uitblinkers in bijvoorbeeld 4-vwo, dus in het voor-voorlaatste schooljaar, ook al vakken kunnen afronden.
  • Ministerie van Algemene Zaken
  • http://www.rijksoverheid.nl
  • info@minaz.nl
  • http://www.rijksoverheid.nl/nieuws/2014/10/03/toptalenten-kunnen-nog-eerder-examen-doen.html

Om toptalenten te stimuleren, uit te dagen en te belonen hebben scholen aangegeven behoefte te hebben aan meer ruimte voor het flexibel inrichten van de schoolloopbaan voor deze leerlingen. Het eerder examen kunnen doen in bepaalde vakken valt hieronder. Met de voorgestelde verruiming kunnen nog meer talententvolle leerlingen in het voortgezet onderwijs eerder examen afleggen waardoor zij de ruimte krijgen voor verrijking of verdieping. Hierdoor wordt het ook gemakkelijker examen te doen in meer dan één profiel.

De maatregel maakt onderdeel uit van het Plan van aanpak toptalenten 2014-2018 dat dit voorjaar is gepresenteerd.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top