zondag, augustus 9, 2020
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Landen / Anderen / Tourism Marketing Concepts: Beleef de Maltese geschiedenis met deze insider tips
Tourism Marketing Concepts: Beleef de Maltese geschiedenis met deze insider tips

Tourism Marketing Concepts: Beleef de Maltese geschiedenis met deze insider tips

  • Anderen
  • In november 2008 is de Italiaanse architect Renzo Piano, die onder andere bekend is van gebouwen als NEMO in Amsterdam en Centre Pompidou in Parijs, begonnen met het City Gate project in Valletta. Het project bestaat uit drie onderdelen: een nieuwe City Gate, openluchttheater en parlementsgebouw. De huidige City Gate van Valletta heeft al vele voorgangers gehad, de eerste stammend uit 1569. Vijf en halve eeuw later is het een moderne entree naar een stad vol historie. Hieronder wat insider tips om historisch Valletta optimaal te beleven!
  • 9b2c6222-a898-4829-961f-6dd9e76a21a8
  • Tourism Marketing Concepts
  • http://www.tourismmarketingconcepts.com
  • teun@tourismmarketingconcepts.com
  • 540dde37-25d3-46b9-ba87-39e37d14f84e

Casa Rocca Piccola

‘Where a way of life, comes to life’ is de slogan van dit prachtige paleis uit de 16e eeuw. Het paleis is sinds de bouw door de Ridders van St. John de thuisbasis van de adellijke familie de Piro. Nicholas de Piro, de negende markies, heeft in 1990 het huis opengesteld voor publiek. Casa Rocca Piccola bestaat uit meer dan 50 kamers, waarvan de meesten te bezichtigen zijn. Waan je in het leven van de Maltese adel van de afgelopen 400 jaar met prachtige meubels, zilverwerk en schilderijen. Behalve op zondag zijn er dagelijks tours te boeken.

Casa Ellul

Het verhaal van Casa Ellul begint in 1837, toen een man van Italiaanse afkomst één van de mooiste herenhuizen in de nobele stad Valletta kocht. Eén van zijn dochters trouwde met de wijn- en gedistilleerde drankenhandelaar Fortunato Ellul. Generaties later hebben de Ellul broers het huis omgetoverd tot een prachtig luxe Boutique Hotel. De suites zijn stijlvol ingericht en hebben nog de originele Maltese vloertegels. De perfecte uitvalsbasis om het openlucht museum Valletta te ontdekken.

Palazzo Prince d’Orange

“The young Queen still has her hair hanging loose. She is slender and graceful, and makes an impression as a very intelligent and very cute girl. She speaks good English and knows how to behave with charming manners.” Deze woorden schreef Queen Victoria over Koningin Wilhelmina in 1895 in haar persoonlijke dagboek. Het penthouse van het prachtige Palazzo d’Orange is vernoemd naar onze vroegere koningin. Je kunt ook prinsheerlijk slapen in de Alexander Suite. Het 17e eeuwse barokke Palazzo is gelegen in het hart van Valletta en straalt een romantische en historische sfeer uit.

Benieuwd naar deze historische parels? Air Malta viert dit jaar dat ze al 40 jaar vliegen tussen Amsterdam Schiphol en Malta. Deze zomer zijn er dagelijks vluchten.

Voor vragen of informatie kun je altijd contact met mij opnemen: marlies@malta.nl of +31206383271.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top