zondag, juni 7, 2020
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Landen / België / TraVERTsons! bekroond door het Fonds Delhaize Group
TraVERTsons! bekroond door het Fonds Delhaize Group

TraVERTsons! bekroond door het Fonds Delhaize Group

  • Belgie
  • Mozaïeken in bloei op de trottoirs van Sint-Joost-Ten-Node Het buurtcollectief TraVERTsons! uit Sint-Joost-ten-Node is een van de vier voorbeeldlaureaten van het Fonds Delhaize Group. De bewoners krijgen die onderscheiding voor een project waarmee ze de gezelligheid in hun buurt willen verbeteren.
  • Koning Boudewijnstichting
  • http://www.kbs-frb.be
  • info@kbs-frb.be
  • http://www.kbs-frb.be/pressitem.aspx?id=316227&langtype=2067

Sinds 2012 vrolijkt TraVERTsons! de straten in de buurt op. Met dit project, op initiatief van Gérald Colleaux, wil de groep bewoners het contact tussen de buren bevorderen, de gezelligheid in de buurt van de Dwarsstraat verbeteren en deze ook mooier en groener maken. Elk jaar staat er ook een plantfeest op het programma. Zo willen ze de inwoners aanmoedigen hun omgeving op te fleuren.

Een van de vele activiteiten van TraVERTsons! zijn de gepersonaliseerde trottoirs, die het collectief deze prijs opleverde. De trottoirs zijn namelijk een van de vier voorbeeldprojecten die door de onafhankelijke jury van het Fonds Delhaize Group verkozen werden tussen de 32 laureaten die tijdens de editie van 2014 geselecteerd werden. De Sint-Joostse vereniging krijgt 4.000 euro voor de realisatie van haar project.

ZEG HET MET BLOEMEN!

Tijdens de workshops die het buurtcollectief organiseerde, konden bewoners uit de buurt samen mozaïektegels ontwerpen rond het thema ‘Bloemen en kleuren uit de natuur’. Deze tegels worden tentoongesteld en nadien voor het huis van elke deelnemer geplaatst. Op die manier worden gepersonaliseerde trottoirs gecreëerd die de buurt aangenamer maken en het contact onder de buren bevorderen.

“Dankzij de steun van het Fonds Delhaize Group kunnen we tijdens de workshops een beroep doen op de technische en artistieke expertise van een professionele mozaïekmaker. Deze workshops gaven heel wat buren ook de kans elkaar beter te leren kennen en zelfs vriendschapsbanden op te bouwen”, vertelt Gérald Colleaux, initiatiefnemer van het project, samen met de groep TraVERTsons!.

DELHAIZE STEUNT HET SAMENLEVEN

Het Fonds Delhaize Group wordt beheerd door de Koning Boudewijnstichting en is een bedrijfsfonds dat maatschappelijke banden tussen de leden van een lokale gemeenschap bevordert. Het Fonds ondersteunt al acht jaar initiatieven die de sociale cohesie binnen een bepaalde wijk, stad of dorp versterken. Vorig jaar steunde het Fonds 32 projecten van erg uiteenlopende aard in België en in het Groothertogdom Luxemburg voor een totaalbedrag van 122.000 euro.

PROJECTOPROEP 2015 VAN HET FONDS DELHAIZE GROUP

In februari 2015 lanceerde het Fonds Delhaize Group zijn achtste projectoproep in België en in het Groothertogdom Luxemburg. Inwoners, wijkcomités en andere verenigingen hebben nog tot 11 mei de tijd om een dossier met hun kandidatuur in te dienen.

Dit jaar moeten de projecten bijdragen tot minder verspilling en de solidariteit en de gezelligheid in hun buurt versterken.

Voor meer informatie over het Fonds Delhaize Group en de ondersteunde projecten kunt u terecht op de pressroom van het Fonds Delhaize Group en op deze site.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top