zaterdag, december 14, 2019
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / Treinreiziger mag bij kaartcontrole meekijken met conducteur
Treinreiziger mag bij kaartcontrole meekijken met conducteur

Treinreiziger mag bij kaartcontrole meekijken met conducteur

  • Nederland
  • Treinreizigers die meer informatie willen over hun reis, mogen meekijken op het uitleesapparaat van de conducteur. De Nederlandse Spoorwegen hoeven het papieren kaartje niet weer in te voeren. Dat heeft het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) maandag besloten.
  • Parlementair Documentatie Centrum
  • http://www.europa-nu.nl
  • nv201@pdc.nl
  • http://www.europa-nu.nl/id/vjnlfaidpno7/nieuws/treinreiziger_mag_bij_kaartcontrole?ctx=vha4ok8ysjvq&tab=0

Een treinreiziger was naar het college gestapt omdat hij vindt dat de NS het papieren treinkaartje weer moest invoeren. Volgens hem is het op de OV-chipkaart niet goed mogelijk om de gegevens van zijn reis te controleren.

De rechter erkende dat de controle van de gegevens op de OV-chipkaart tijdens de rit niet goed mogelijk is. Dit is in strijd met de Europese richtlijn over rechten van reizigers in het treinverkeer.

De NS hebben toegezegd dat de reiziger kan meekijken op het uitleesapparaat. Hiermee is de schending van de Europese richtlijn opgeheven, stelt het CBb.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top