dinsdag, november 13, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Culturele Instellingen / Trollenjacht!
Trollenjacht!

Trollenjacht!

  • Nederland
  • Bericht over een speciaal voor kinderen samengestelde voorstelling van Peer Gynt, een Noors schelmenverhaal van Henryl Ibsen met muziek van Edvard Grieg. 25 mei 2014, 15.00 uur in Orpheus Apeldoorn.
  • Apeldoorns Symfonie Orkest
  • www.apeldoornssymfonieorkest.nl
  • j.j.vanden.heuvel01@freeler.nl

Trollenjacht!

Samen met Theater Merlijn gaat het Apeldoorns Symfonie Orkest op trollenjacht in een unieke uitvoering van “Peer Gynt”. In een speciaal voor kinderen ontwikkelde voorstelling wordt het leven van de Noorse schelm getoond. Door list en bedrog groeit Peer op van een arme jongen uit een Noors dorp tot een rijke handelaar. Daarbij verliest hij zichzelf en zijn grote liefde, Solveig. Na veel avonturen op en onder de aarde komt hij tot inkeer en wordt met haar herenigd.

Het Apeldoorns Symfonie Orkest wordt 60 jaar. Dat vieren we met deze uitvoering van het muzikale toneelstuk van Henrik Ibsen. De muziek daarbij is geschreven door Edvard Grieg. De tekst is door Aad van der Waal bewerkt en in scene gezet. De acteurs van Theater Merlijn vertellen het verhaal. De hoofdrollen worden gespeeld door Caroline Buitenhuis (Åse), Daan Helmendach (Peer Gynt) en Anne Martha Schuitemaker (Solveig). Dirigent van het Apeldoorns Symfonie Orkest is Karel Wolters.

Locatie: Orpheus, Koning Willem-Alexanderzaal

Datum: 25 mei 2014

Aanvang: 15.00 uur

Kaarten: €5,00 voor kinderen tot en met de basisschool en €15,00 voor alle anderen, te koop via de kassa van Orpheus

Informatie: www.apeldoornssymfonieorkest.nl of www.orpheus.nl

Over Jan Jouke van den Heuvel

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top