dinsdag, november 12, 2019
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Landen / Nederland / Troonrede 2014: buitenland centraal, EU moet zich richten op kerntaken
Troonrede 2014: buitenland centraal, EU moet zich richten op kerntaken

Troonrede 2014: buitenland centraal, EU moet zich richten op kerntaken

  • Nederland
  • Het buitenland stond centraal in de troonrede van 2014. Nederland moet een actief buitenlands beleid voeren en dat kan alleen in internationaal verband. Nederland zal mensen en middelen beschikbaar stellen aan de Europese Unie, de NAVO en de Verenigde Naties. En de gevolgen van de Europese sancties tegen Rusland moeten door de gehele samenleving worden opgevangen.
  • Parlementair Documentatie Centrum
  • http://www.europa-nu.nl
  • nv201@pdc.nl
  • http://www.europa-nu.nl/id/vjn8ge5g14va/nieuws/troonrede_2014_buitenland_centraal_eu?ctx=vhsjhdfktnpb&tab=0

De regering wil dat de nieuwe Europese Commissie zich alleen richt op zaken waar Europese samenwerking meerwaarde biedt. Volgens de regering zijn dat de interne markt, de digitale markt, vrijhandel, klimaat- en energiebeleid en het bestrijden van grensoverschrijdende criminaliteit en cybercrime in het bijzonder.

In tegenstelling tot de voorgaande jaren ging de Koning nauwelijks in op de eurocrisis en alle Europese maatregelen die in dat kader zijn genomen. Wel benadrukte hij dat begrotingsdiscipline en de interne markt de grondslag zijn voor economisch herstel en Europese samenwerking.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top