zondag, januari 24, 2021
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Landen / Nederland / TU Delft en gemeente versterken hun samenwerking
TU Delft en gemeente versterken hun samenwerking

TU Delft en gemeente versterken hun samenwerking

  • Nederland
  • TU Delft en gemeente Delft hebben vandaag een convenant getekend om de samenwerking tussen de technische universiteit en de gemeente te versterken.
  • TU Delft
  • info@tudelft.nl

Het advies van de commissie Deetman “Delft, parel in de Randstad” lag ten grondslag aan dit convenant, dat  zich op vier thema’s richt. Het gaat om de verbinding van stad en campus, het gezamenlijk aantrekken van innovatieve bedrijvigheid, de verbinding  tussen de inwoners van de stad en de universitaire gemeenschap en de intentie om samen op te trekken om gezamenlijke belangen samen uit te dragen in de regio en ver daar buiten.

De gemeente Delft is er trots op een vooraanstaande universiteit binnen haar grenzen te hebben. De universiteit levert een belangrijke bijdrage aan de werkgelegenheid in de stad.  De TU Delft heeft belang bij een florerend Delft als stad die aantrekkingskracht uitoefent op (internationale) studenten, kenniswerkers, ondernemers en investeerders.

Waarom samen?
De hechtere samenwerking richt zich bijvoorbeeld op huisvesting voor inwoners en (internationale) studenten, maar ook de vestiging van innovatieve bedrijven in Delft. Ook de bereikbaarheid van de stad en de campus, zowel met het openbaar vervoer, als met de auto en de fiets is een voorbeeld waarin wordt samengewerkt om het beste resultaat te bereiken.  Tevens willen de gemeente en de universiteit de economie stimuleren  door optimaal gebruik te maken van het beschikbare talent en de technologie.

De universitaire gemeenschap van studenten, wetenschappers en medewerkers als onderdeel van de Delftse samenleving is een onderwerp dat in dit convenant is opgenomen. Te denken valt aan het in gezamenlijkheid initiëren van activiteiten die studenten met de stad verbinden. Activiteiten die technologische ontwikkelingen meer zichtbaar maken in de stad, zoals Professoren op het podium, worden wellicht verder uitgebreid.  Door het verbinden van de inwoners van Delft werken de gemeente en de universiteit samen aan de ontwikkeling van de stad.  Zoals Deetman al aangaf: ‘Delft, de stad van Vermeer en van Van Leeuwenhoek, de stad van creativiteit en innovatie, heeft het talent in zich om een rijke toekomst te realiseren.’ Daar zetten de beide partijen nu samen hun handtekening onder.

Over Content Editor N

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top