donderdag, juni 27, 2019
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Rubrieken / Maatschappij & Welzijn / Tuin besproeien: zo doe je dat!
Tuin besproeien: zo doe je dat!

Tuin besproeien: zo doe je dat!

  • Nederland
  • Met dit weer kan je tuin wel wat water gebruiken. Hoe besproei je de tuin zonder de planten te beschadigen? Lees het in dit artikel!
  • Florera
  • www.florera.nl
  • k.aarts@scherponline.nl

Na tijden van zware regenval en de natste juni ooit is eindelijk de zomer echt aangebroken. Nederland geniet van de warme, zelfs tropische temperaturen waar we deze week mee te maken hebben. Tussen het zwemmen, zonnen en de barbecues door moet je echter niet vergeten de villatuin in de gaten te houden. De planten in de tuin kunnen met dit warme weer namelijk snel uitdrogen.

Wanneer besproei je de tuin?

In tegenstelling tot wat veel mensen denken kun je de tuin beter te weinig dan teveel besproeien. De meeste planten redden het prima met één of twee sproeibeurten per week. Alleen wanneer de grond in de tuin extreem droog is, kun je vaker sproeien. Wanneer je van plan bent om de tuin te besproeien kun je dat het beste laat in de avond doen (wanneer de zon grotendeels weg is) of vroeg in de ochtend. De planten hebben dan alle tijd om het water op te nemen voordat de brandende zon erop staat. Sproei je in de middag? Dan heb je de kans dat de het water te snel verdampt en de planten ernstig uitdrogen. Daarnaast kunnen de bladeren verbranden.

Hoe besproei ik de tuin?

Dat laatste brengt ons bij de volgende tip: hoe besproei ik de tuin? Het is vooral belangrijk dat de bladeren tijdens het sproeien zoveel mogelijk droog blijven. Houdt de tuinslang dus dicht bij de wortels van de planten. Planten met natte bladeren lopen meer kans op ziekten, zeker wanneer je ze laat in de avond sproeit.

Geef de planten in de tuin de juiste hoeveelheid water: niet teveel en niet te weinig. Wil je de tuin diep bewateren? Dan kun je de tuinslang best een tijdje aan laten staan om het water goed in de grond door te laten dringen. Zorg er dan wel voor dat het water relatief evenredig verdeeld wordt over de grond, ook naast de plant. Zo bevorder je de wortelgroei.

 

Over Anette

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top