zondag, februari 23, 2020
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Culturele Instellingen / Turing Museumpleinbus maakt 1000e rit
Turing Museumpleinbus maakt 1000e rit

Turing Museumpleinbus maakt 1000e rit

  • Nederland
  • Het Stedelijk Museum Amsterdam, Van Gogh Museum en Rijksmuseum zetten hun samenwerking voor de periode 2015 – 2017 voort. De Turing Museumpleinbus heeft zijn 1000e rit gemaakt met leerlingen van basisschool De Kring uit Almere. De Turing Museumpleinbus heeft sinds de eerste busrit begin februari 2012, precies drie jaar geleden, ruim 55.000 basisschoolleerlingen bereikt. Het Rijksmuseum, Van Gogh Museum en Stedelijk Museum zetten hun samenwerking voor de periode 2015 – 2017 voort.
  • unnamed
  • Rijksmuseum
  • https://www.rijksmuseum.nl
  • pressoffice@rijksmuseum.nl
  • https://www.rijksmuseum.nl/nl/pers/persberichten/turing-museumpleinbus-maakt-1000e-rit

De afgelopen jaren is de Turing Museumpleinbus mogelijk gemaakt met financiering van de Turing Foundation. Deze financiering houdt na 2015 op, maar de directies van de drie musea hebben besloten de samenwerking de komende jaren te continueren.

Karin van Gilst, zakelijk directeur Stedelijk Museum, namens de deelnemende musea: “Alle schoolkinderen moeten weten wie Rembrandt, Van Gogh, Mondriaan en Rietveld zijn. Met dit project nemen we voor scholen de belangrijkste drempel weg om met hun leerlingen onze musea te bezoeken. We bereiken zo heel veel scholen die nog niet eerder in onze musea zijn geweest. Onze toegankelijkheid is met het project substantieel vergroot. We zijn trots op deze logistieke én inhoudelijke samenwerking van de musea aan het Museumplein en zijn verheugd het project te kunnen voortzetten.”

De Turing Museumpleinbus biedt gratis vervoer naar het Museumplein voor leerlingen uit groep zes, zeven en acht van scholen binnen een straal van 60 kilometer rondom Amsterdam. Hiermee worden vrijwel de gehele provincies Noord-Holland, Zuid-Holland, Flevoland en Utrecht bereikt. De drie musea presenteren met elkaar een overzicht van de hoogtepunten van de Nederlandse kunstgeschiedenis met Rembrandt, Van Gogh en De Stijl, vanaf de 17de eeuw tot nu, en bieden een op elkaar afgestemd educatief programma.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top