vrijdag, november 16, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Rubrieken / Media & Sociale Netwerken / Tv kijker kan rekenen op minimaal 30 digitale zenders
Tv kijker kan rekenen op minimaal 30 digitale zenders

Tv kijker kan rekenen op minimaal 30 digitale zenders

  • Nederland
  • Televisiekijkers met een digitaal basispakket zijn voortaan gegarandeerd van minimaal 30 zenders. Het aantal zenders wordt hiervoor opgehoogd. De Eerste Kamer stemde vandaag in met het wetsvoorstel dat dit regelt. Voor kijkers van analoge tv blijven minimaal 15 zenders gegarandeerd.
  • Ministerie van Algemene Zaken
  • http://www.rijksoverheid.nl
  • info@minaz.nl
  • http://www.rijksoverheid.nl/nieuws/2013/11/05/tv-kijker-kan-rekenen-op-minimaal-30-digitale-zenders.html

Door het verhogen van het verplichte aantal zenders wil verantwoordelijk staatssecretaris Dekker Nederlandse huishoudens zeker stellen van toegang tot een gevarieerd standaardpakket. “Nederlanders kijken maar al te graag televisie. Voor kijkers met een standaardpakket moet er wel wat te kiezen zijn met de afstandsbediening. Vandaar deze garantie”, aldus Dekker.

Aanbieders mogen zenders boven het gegarandeerd aantal van 30 bundelen in betaalde plus-pakketten. Zij zijn vrij in de keuze van de zenders, afgezien van ‘must carry’-zenders: Nederland 1, 2 en 3, drie televisiezenders van de Vlaamse publieke omroep, per provincie één regionale publieke televisiezender en per gemeente één lokale, publieke televisiezender.

Het wetsvoorstel regelt ook dat de kabelraden worden afgeschaft. De wet wordt na twee jaar geëvalueerd en in de jaarlijkse Mediamonitor wordt aandacht besteed aan de samenstelling van de zenderpakketten.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top