zaterdag, augustus 17, 2019
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / Tweede editie BILjobdating in aanwezigheid van minister Nicolas Schmit
Tweede editie BILjobdating in aanwezigheid van minister Nicolas Schmit

Tweede editie BILjobdating in aanwezigheid van minister Nicolas Schmit

  • Luxemburg
  • Banque Internationale à Luxembourg SA (BIL) organiseert op zaterdag 27 juni de tweede editie van BILjobdating, een innovatieve wervingsdag in de vorm van speed recruiting. Bij dit evenement zullen de heer Nicolas Schmit, Luxemburgs minister van Arbeid en Werkgelegenheid en Sociale en Solidaire Economie, en vertegenwoordigers van ADEM (Agence pour le développement de l'emploi), CEDIES (Centre de Documentation et d'Information sur l'Enseignement Supérieur) en de Universiteit Luxemburg aanwezig zijn.
  • DEXIA-BIL
  • https://www.bil.com
  • contact@bil.com
  • https://www.bil.com/Documents/2015_06_27_BILjobdating_NL.pdf

De eerste editie van deze wervingsdag in 2014 was met bijna 500 inschrijvingen en een 25-tal aanwervingen een groot succes. Het was de eerste keer dat een Luxemburgse bank een wervingsbijeenkomst in de vorm van speed recruiting organiseerde. Ook dit jaar kan BIL op enkele honderden inschrijvingen rekenen van zowel jonge gediplomeerden als ervaren kandidaten die op zoek zijn naar een nieuwe baan.

Dit vernieuwende initiatief maakt deel uit van de ontwikkelingsstrategie van BIL voor 2020 en de bank laat hiermee zien dat ze haar positie als toonaangevend werkgever en maatschappelijk verantwoordelijke speler op de lokale markt wil versterken.

Het concept jobdating is gebaseerd op korte interviews in drie fases. De kandidaten hebben eerst individueel een ontmoeting met een HR-adviseur. Vervolgens stellen ze zich voor aan specialisten in verschillende domeinen van de bank. Als ze die fase met succes doorlopen, worden ze uitgenodigd voor een gesprek met Global Head of Human Resources bij BIL Karin Scholtes en een senior manager van de desbetreffende afdeling.

“Deze vorm van werving is vooral interessant voor de bank, aangezien we met de kandidaten recht op ons doel kunnen afgaan. Het is een concept dat jongeren aanspreekt, omdat er weinig formaliteiten en geen administratieve rompslomp bij komen kijken en omdat het gericht is op de essentie en plaatsvindt in een aangename omgeving die minder formeel is dan die van een klassiek sollicitatiegesprek”, aldus Karin Scholtes.

“Je aan een werkgever kunnen voorstellen zonder eerst op basis van een ingezonden cv geselecteerd te hoeven worden, is een zeer vernieuwende en verrijkende ervaring. Het was dan ook gemakkelijker om mijn vaardigheden en motivatie te tonen dan in een klassiek wervingsproces”, vertelt Sylvia Wochner, kandidate in 2014 en momenteel Relationship Manager van het BIL-kantoor in Esch Belval.

Kandidaten die zich willen inschrijven voor dit evenement kunnen dat nog tot en met 25 juni doen op de website https://www.bil.com/lp/2015/jobdating/index-fr.html.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top