woensdag, november 21, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / Tweede editie van BILjobdating even succesvol als die van vorig jaar
Tweede editie van BILjobdating even succesvol als die van vorig jaar

Tweede editie van BILjobdating even succesvol als die van vorig jaar

  • Luxemburg
  • Op zaterdag 27 juni organiseerde Banque Internationale à Luxembourg SA (BIL) de tweede editie van BILjobdating, een innovatieve wervingsdag volgens het principe van speed recruiting. Het evenement werd opgeluisterd door de aanwezigheid van Nicolas Schmit, de Luxemburgse minister van Arbeid, Werkgelegenheid, Sociale Zaken en Solidaire Economie, Isabelle Schlesser, Directeur van Adem (overheidsinstantie voor de werkgelegenheid), Jerry Lenert, Coördinator van Cedies (documentatie- en informatiecentrum voor het hoger onderwijs) en Prof. Dr. Eric Tschirhart, Vicepresident voor academische zaken van de universiteit Luxemburg.
  • DEXIA-BIL
  • https://www.bil.com
  • contact@bil.com
  • https://www.bil.com/nl/Documents/communiques-de-presse/2015-07-03-nl.pdf

Al deze personen, die direct of indirect betrokken zijn bij het functioneren van de arbeidsmarkt, lieten zich bijzonder positief uit over het relevante en innovatieve karakter van dit initiatief en waren onder de indruk van de reikwijdte en de doeltreffendheid ervan.

Deze tweede editie van BILjobdating was een groot succes. Het evenement, dat plaatsvond op het hoofdkantoor van de bank, trok bijna 500 sollicitanten aan. Alle gegadigden werden door 120 medewerkers van BIL, die zich voor deze dag als vrijwilliger hadden opgegeven, te woord gestaan.

Ter herinnering: jobdating is een concept dat gebaseerd is op korte gesprekken in drie opeenvolgende stappen. Om te beginnen konden de sollicitanten hun carrièremogelijkheden bespreken met een HR-adviseur of een jonge medewerker van de bank die een bepaalde activiteit vertegenwoordigt. Degenen die daarvoor in aanmerking kwamen, konden zich daarna voorstellen aan een expert van een van de diverse activiteiten van de bank en zelfs een gesprek krijgen met Karin Scholtes, Global Head of Human Resources bij BIL, of een senior-manager van de betreffende activiteit.

De vele gesprekken tussen recruiters en sollicitanten mondden in een tiental gevallen al tijdens het evenement uit in een belofte tot indienstneming. Daarnaast worden er momenteel 20 veelbelovende sollicitaties onderzocht; aan de betrokkenen zal waarschijnlijk de komende weken of maanden een baan worden aangeboden. Naast de sollicitatiegesprekken kregen alle gegadigden de gelegenheid zich nader te informeren over de diverse activiteiten van BIL in het kader van een uitgebreid programma met diverse thema-presentaties en een “open dag”-bezoek aan de afdeling Indépendance.

“Gezien het succes van de tweede editie van BILjobdating willen we er een jaarlijks evenement van maken waar niemand omheen kan en dat pas afgestudeerden en werkzoekenden met weinig ervaring uitzicht biedt op een baan bij een toonaangevende lokale bank als BIL. Wat helemaal nieuw is, is dat alle sollicitanten  een kans krijgen, vooral omdat zaken als motivatie niet zo eenvoudig uit een CV kunnen worden opgemaakt. De ideale manier om inzicht te krijgen in het talent van een sollicitant is een persoonlijk gesprek. Op die manier loopt de bank niet het risico dat ene toptalent mis te lopen en krijgt iedereen de kans om zijn of haar kunnen en persoonlijkheid te laten zien. Met andere woorden, het is een win-win-situatie”, aldus Karin Scholtes.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top