vrijdag, oktober 19, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Maatschappelijke Organisaties / Tweede Kamer stemt vóór wandelen en fietsen
Tweede Kamer stemt vóór wandelen en fietsen

Tweede Kamer stemt vóór wandelen en fietsen

  • Nederland
  • Gisteren werd in de Tweede Kamer gestemd over 4 moties naar aanleiding van de initiatiefnota ‘Een Stap Vooruit’. In deze nota bepleiten CDA, PvdA en SP een betere benutting van het Nederlandse wandel- en fietsnetwerk en meer aandacht voor wandelen en fietsen op rijksniveau. Een motie om de voorstellen mee te nemen in op te stellen fiets- en wandelbeleid werd gesteund door een grote meerderheid.
  • Stichting Landelijk Fietsplatform
  • http://www.fietsplatform.nl
  • info@fietsplatform.nl
  • http://www.fietsplatform.nl/uploads/150128-persbericht-Tweede-Kamer-stemt-voor-wandelen-en-fietsen.pdf

Belangrijk aandachtspunt is dat hier interdepartementaal over moet worden gerapporteerd, zowel door het ministerie van Infrastructuur en Milieu als door Economische Zaken waar natuurbeleid en gastvrijheidseconomie onder vallen. Zo raken wandelen en fietsen op rijksniveau niet meer tussen wal en schip, is de verwachting.

Ook een motie over het tegengaan van barrièrewerking door autowegen en spoorlijnen werd met meerderheid aangenomen. Dat betekent dat voortaan bij tracébesluiten duidelijk gemaakt moet worden hoe de belangenafweging plaats vindt tussen de ‘snelle’ mobiliteitsbelangen en de ‘doorkruiste’ infrastructuur voor het langzame verkeer.

Belangrijk uitgangspunt is het hanteren van een richtlijn met betrekking tot de maximale maaswijdte, waardoor de afstand tussen twee oversteken maximaal 500 tot 1500 meter mag zijn. Bovendien worden belangenorganisaties als Wandelnet en Fietsplatform in een
vroeg stadium betrokken bij de planvorming.

Voor wandelaars is een belangrijke motie aangenomen over onverharde paden. Met dank aan Lutz Jacobi (PvdA) wordt de regering verzocht om samen met de provincies de regelingen te uniformeren die landgoedeigenaren en boeren vergoeding geeft voor het openstellen van paden. Juist voor de Boerenlandpadregeling kan dat een forse verbetering betekenen, omdat die nu na 7 jaar afloopt.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top