woensdag, februari 19, 2020
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Landen / Europa / Twitteropolis: Interactieve kaart van het Europees Parlement op Twitter
Twitteropolis: Interactieve kaart van het Europees Parlement op Twitter

Twitteropolis: Interactieve kaart van het Europees Parlement op Twitter

  • Europa
  • De snelste manier om nieuws over de genomen beslissingen in het Europees Parlement te krijgen, is via Twitter. Met zijn 140 tekens berichten, is het sociale netwerk uitgegroeid tot het platform bij uitstek voor politici, journalisten en andere nieuwsjunkies. Maar hoe kunt u het account vinden dat voor u van belang is tussen de bijna 100 officiële Twitter- accounts die door het Europees Parlement worden beheerd? Onze interactieve Twitterkaart wijst de weg.
  • Parlementair Documentatie Centrum
  • www.europa-nu.nl
  • nv201@pdc.nl
  • http://www.europa-nu.nl/id/vjih67fbb0jl/nieuws/twitteropolis_interactieve_kaart_van_het?ctx=vhsih95vppua&tab=0

Interviews, persberichten, de nieuwste stemresultaten van de parlementaire commissies, video’s van europarltv of achtergrondbriefings van de onderzoeksdiensten van het EP, u kunt ze allemaal vinden via onze EP Twitteraccounts.

De kaart is vormgegeven als een metroplattegrond. Elke lijn groepeert gerelateerde accounts. Klik op een account en u wordt doorgestuurd naar de betreffende pagina op Twitter.

De lichtblauwe lijn geeft de centrale EP-accounts aan met de nieuwste artikelen en interviews met vooraanstaande parlementsleden in uw taal. De donkerblauwe lijn verbindt de accounts van de EP-voorlichtingsbureaus die lokaal nieuws uit de lidstaten tweeten.

De oranje lijn verbindt de accounts van de twintig parlementaire commissies en twee subcommissies. U vindt er resultaten van stemmingen, persberichten en aankondigingen van vergaderingen. Ze zijn ook een goede manier om in contact te komen met de persvoorlichters.

Op de kortere groene lijn bevinden zich de mediadiensten aangeboden door het Parlement, het centrale persaccount, de woordvoerder en de nieuwste foto’s en video’s.

De paarse lijn geeft evenementen en andere EP-accounts aan zoals de Karel de Grote-prijs voor jongeren.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top