zaterdag, december 4, 2021
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / Twynstra Gudde: ‘Er blijft vraag naar goed advies’
Twynstra Gudde: ‘Er blijft vraag naar goed advies’

Twynstra Gudde: ‘Er blijft vraag naar goed advies’

  • Nederland
  • Volgens organisatieadviesbureau Twynstra Gudde hebben opdrachtgevers in binnen- en buitenland nog steeds behoefte aan deskundig en onderscheidend advies, ook al zijn zij kritischer geworden bij de inhuur van externe capaciteit.
  • Twynstra Gudde
  • http://www.twynstragudde.nl
  • info@twynstragudde.nl

Door versterking van de organisatie en door beter in te spelen op de veranderde vraag, heeft het bureau in 2012 weer een bescheiden winst kunnen boeken.

Zwarte cijfers

Vorig jaar heeft Twynstra Gudde 1,5 miljoen euro winst geboekt, schrijft de directie in haar jaarverslag. De netto omzet is gedaald, onder meer doordat de markt nog steeds krimpt, opdrachten kleiner zijn geworden en de concurrentie is toegenomen. Het bureau heeft een transitieproces in gang gezet om beter in te kunnen spelen op specifieke vragen van opdrachtgevers en interne kosten te reduceren. Zo heeft het bureau enkele nieuwe onderdelen aan haar portfolio toegevoegd, waaronder diensten op het snijvlak van strategie, financiën en uitvoering, specialiteiten op het gebied van water en diensten op het werkterrein van woningcorporaties, onderwijs en energie. Dankzij de resultaten van vorig jaar zijn de financiële ratio’s gezond. Maar doordat de markt nog steeds onder druk staat, handelt de directie zorgvuldig om ervoor te zorgen dat de ratio’s ook gezond blijven.

Complexe vraagstukken

Twynstra Gudde is gespecialiseerd in complexe vraagstukken onder meer op het gebied van zorg, ruimtelijke investeringen, project- en programmamanagement, bouw, vastgoed en facility management. Adviseurs brengen nieuwe verbindingen tot stand en realiseren daarmee een duurzaam werkend resultaat. Volgens de directie is daar nog altijd behoefte aan. Opdrachtgevers zijn echter kritischer geworden bij het inhuren van externe partijen. Opdrachten worden bovendien in kleinere porties aangeboden. Twynstra Gudde heeft de flexibiliteit van haar organisatie vergroot om daar beter op in te kunnen spelen.

Maatschappelijk

In haar jaarverslag biedt de directie inzicht in de prestaties van de vennootschap op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen. Een belangrijke indicator daarvan is de ontwikkeling en deling van kennis. Zo stelt de organisatie veel adviesuren om niet ter beschikking aan maatschappelijke doelen, zoals het Amersfoortse thea¬ter De Flint, Dierenbescherming Nederland, de organisatie One-Planet en Sport & Zaken, een initiatief van NOC-NSF. Van de acht door Twynstra Gudde gepubliceerde boeken zijn er momenteel drie genomineerd voor het Boek van het Jaar 2012 door de Orde van Organisatie Adviseurs (OOA). Verder weet de directie op basis van een onderzoek van SatisAction in samenwerking met NRC Carrière te melden dat Twynstra Gudde op de zesde plaats staat in de ranking voor beste werkgevers van 2012. Vorig jaar vorig jaar heeft het bureau voor het eerst een CO2-footprint gemaakt. Over het nu lopende jaar wordt volgens dezelfde methodiek eenzelfde footprint gemaakt zodat een vergelijking mogelijk is, ook met andere bureaus. Ook dat is voor opdrachtgevers belangrijk om te weten.

Over Chief Editor

Chief content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top