dinsdag, oktober 19, 2021
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Specials / Crisis / Uitbreiding sanctielijst Rusland later van kracht
Uitbreiding sanctielijst Rusland later van kracht

Uitbreiding sanctielijst Rusland later van kracht

  • Internationale
  • De EU-landen zijn voor een uitbreiding van de zogeheten zwarte lijst met daarop Russen en Oekraïners die betrokken zijn bij de opstand in Oekraïne en bij de illegale annexatie van het Oekraïense schiereiland de Krim. Maar die uitbreiding gaat pas later van kracht om de vredesonderhandelingen woensdag in de Wit-Russische stad Minsk tussen de leiders van Rusland, Oekraïne, Duitsland en Frankrijk een kans te geven.
  • Parlementair Documentatie Centrum
  • http://www.europa-nu.nl
  • nv201@pdc.nl
  • http://www.europa-nu.nl/id/vjraizf2pezo/nieuws/uitbreiding_sanctielijst_rusland_later?ctx=vhshnf7snxu9&tab=0&tab=0

Dat hebben de EU-ministers van Buitenlandse Zaken maandag in Brussel besloten. Er worden negentien nieuwe namen van personen en negen instellingen aan de lijst toegevoegd; zij kunnen niet meer bij hun tegoeden in de EU en mogen ook de unie niet in. Om wie het precies gaat is niet bekendgemaakt.

De sancties gaan van kracht zodra de lijst officieel gepubliceerd is. Dat staat nu gepland voor volgende week maandag. Het uitstel komt er om ,,ruimte te geven aan de huidige diplomatieke inspanningen”, klinkt in Brussel. Donderdag staat Oekraïne ook op de agenda van de top van Europese regeringsleiders en staatshoofden. Mogelijk en zeer afhankelijk van het vredesoverleg in Minsk dat de leiders overgaan tot verscherping van en aanvulling op al geldende zwaardere economische sancties.

Eind januari besloten de ministers de sancties tegen Rusland die in maart zouden aflopen, met een halfjaar te verlengen. Dat deed de EU na een bloedbad in de Oekraïense havenstad Marioepol in januari. Daar vielen tientallen doden bij een aanval die wordt toegeschreven aan de pro-Russische rebellen.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top