vrijdag, oktober 23, 2020
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / Uitgaan voor ouderen
Uitgaan voor ouderen

Uitgaan voor ouderen

  • Nederland
  • In dit artikel vindt u een aantal leuke tips voor ouderen die weer eens een dagje uit willen gaan. Van pretpark tot bioscoop. U leest het hier allemaal!
  • UitjevoorOuder
  • http://samendaten.weebly.com/about.html
  • swingen@live.nl

Het uitgaan voor ouderen zal een heel andere betekenis hebben dan voor jongeren. De een, vooral een oudere, zal een wandeling al als uitgaan bestempelen en voor de ander, over het algemeen een jongere, is dat bijvoorbeeld een bezoek aan een disco. Uitgaan is dus een ruim begrip en kan voor ieder persoonlijk en andere betekenis hebben. Letterlijk betekent uitgaan zich “buitenshuis ophouden” waarvan we er enkele zullen benoemen. Ouderen zullen over het algemeen die gelegenheden bezoeken die rustig zijn met wat achtergrond muziek zodat ze gezellig kunnen praten.

Het cafe
Het gaan drinken in een cafe, ook wel de kroeg of bar genoemd is een uitgaansgelegenheid waar zaken worden besproken onder het genot van een drankje zoals een wijntje, bier, koffie enzovoort. Een cafe heeft vooral een sociale functie omdat er de stamgasten elkaar zullen ontmoeten. Een cafe is vaak een rustige plaats waarbij gezellig gekletst kan worden.

Een Restaurant
Hier komen ouderen maar ook wel jongere mensen. Het is een uitgaansgelegenheid waar mensen gaan eten tegen betaling. Een jongere zal het over het algemeen niet zien als een uitgaansgelegenheid maar alleen als een eetgelegenheid. In principe bestaan deze eetgelegenheden pas vanaf het eind van de 18e eeuw. Zij verschaften in die tijd eten en een slaapgelegenheid voor de reizigers. Tegenwoordig gaan er steeds meer oudere mensen uit eten vooral op zaterdag of zondag. Het is een gelegenheid waarbij men gezellig kan bijkletsen. De tegenwoordige bezoeker vind het vaak prettig om menu à la carte te eten. Hij, de bezoeker, kan dan zijn keus maken uit een of meerdere van de vele gerechten.

Bioscoop
Voor een oudere zal een bioscoop vaak als een uitgaansgelegenheid worden ervaren maar voor een jonger iemand als een ontspanningsgelegenheid. Een bioscoop is in principe een publieke uitgaansgelegenheid.

Concertbezoek
Het zijn vooral ouderen die een klassiek muziek uitvoeringsconcert zullen bezoeken. Ouderen zullen dit ook als uitgaan benoemen omdat men er voor van huis moet gaan. Een concert kan worden gegeven in een concertzaal, open lucht of bijvoorbeeld op een plein.

Themapark
Een bezoek aan een themapark waar kunst wordt getoond zal vaker worden bezocht door ouderen dan door jongeren. Jongeren vinden dit over het algemeen niet interessant en als ze er naar toe gaan zien ze het zeker niet als een uitgaansgelegenheid.

Voor meer informatie over Samendaten kunt u kijken op deze website: http://samendaten.weebly.com/about.html

Over swingen@live.nl

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top