donderdag, november 26, 2020
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Culturele Instellingen / Uitgebreid programma feestelijke opening Eye-Candy 9
Uitgebreid programma feestelijke opening Eye-Candy 9

Uitgebreid programma feestelijke opening Eye-Candy 9

  • Nederland
  • De feestelijke opening van expositie Eye-Candy 9 in de galerie van Anita Ammerlaan in Roosendaal kent een uitgebreid programma met behalve 1150m2 beeldende kunst ook woordkunst en live muziek door Los Perdidos. Deze happening zal op zondag 13 september plaatsvinden op de Markt 39 in het centrum van Roosendaal.
  • Los Perdidos LIVE
  • Galerie Anita Ammerlaan Roosendaal
  • www.anitaammerlaan.com
  • info@photocreation.nl
  • Persbericht UPDATE - Wethouder Hans Verbraak opent EYE-CANDY 9

Op zondag 13 september zal in de galerie van Anita Ammerlaan aan de Markt in Roosendaal de expositie Eye-Candy 9 geopend worden. De tentoonstelling kent een breed aanbod dat uiteenloopt van handgemaakte gitaren tot wandobjecten en diverse 3D-sculpturen.

De officiële en feestelijke opening wordt die dag om 14:00 verricht door de Roosendaalse cultuurwethouder Hans Verbraak (CDA). Vanaf 13:30 is iedereen van harte welkom op de Markt 39 in Roosendaal.

Tijdens de feestelijke opening van expositie EYE-CANDY 9 zullen Remko Willems en Valentijn Willems samen een aantal bluesnummer ten gehoren brengen. Tevens zal Remko samen zijn vrij nieuwe bandje, Los Perdidos, diverse nummers spelen in de 1150m2 grote ruimte van kunstenaar Anita Ammerlaan. Los Perdidos bestaat uit: Remko Willems(gitaar), Joshua Smits(gitaar) en Deborah Jacobs(zang en gitaar). Remko Willems exposeert in het kader van Eye-Candy 9 een aantal handgemaakte bluesgitaren. Tijdens de opening zal hij ook een demonstratie geven op deze  instrumenten.

Voormalig stadsdichter van Breda, Kees van Meel, zal een door hem geschreven gedicht over de handgemaakte bluesgitaren van Willems voordragen.

Eye-Candy 9 wordt georganiseerd in de grote galerie van Anita Ammerlaan van maar liefst 1150 m². De volgende professionele kunstenaars deel aan de expositie: Conny Paap, Marieke Samuels, Dorine Latenstein, Ria de Maat, George Calis, Ingrid Jansen, Erika Stanley, Remko Willems, Peer van Gennep, Robin Looy, Jos Rijff en Anita Ammerlaan.

De organisatie van Eye-Candy 9 ligt in handen van kunstenaar Anita Ammerlaan en haar echtgenoot Patrick Roelofs, die samen de expositieruimte aan de Markt 39 in Roosendaal uitbaten. De expositie is voor iedereen gratis te bezoeken van vrijdag tot en met zondag van 12:00 tot 17:00 uur en loopt tot en met 29 november. Van 18 tot en met 20 september is de galerie gesloten wegens deelname van Anita aan een kunstevenement in Duitsland.

Locatiegegevens:

Atelier Expositieruimte kunstenaar Anita Ammerlaan
Bezoekadres: Markt 39 in Roosendaal

Over expositieruimteanitaammerlaan

Anita Ammerlaan (1976), afgestudeerd aan de Willem de Kooning Academy in 1999, hield zich jarenlang bezig met het schilderen van portretten van koeien op figuratief-realistische wijze. Anita raakte geïnspireerd door de koeien van het melkveebedrijf van haar vader en oom. Nu houdt zij zich ook bezig met andere thema’s. Anita benadert haar thema’s op een kleurrijke, persoonlijke en soms bijna emotionele wijze waardoor haar figuratief-realistische olieverfschilderijen een poëtische lading krijgen. Anita heeft in sommige omstandigheden de voorkeur voor acrylverf. Hiermee kan zij aan haar laatste serie werken; de 'lightscapes', werken die onbedoeld een mix bleken te zijn van abstracte, impressionistische en expressionistische kunst. Bij deze 'lightscape'-serie ging zij vanuit haar eigen gevoel, haar gevoel voor de natuur, met de materie, zonder voorop gesteld plan, aan het werk om haarzelf en het publiek te laten verrassen. Het zijn typische werken die je ook van dichtbij, real-life, zou moeten bekijken. Alleen dan zie je de vele kleurschakeringen, het reliëf en de vele manieren waarop het licht speelt met de schilderijen. Tevens combineert Anita deze voor haar nieuwe manier van werken met het figuratief-realisme.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top