woensdag, oktober 24, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / Uitzicht vanaf Val Thorens
Uitzicht vanaf Val Thorens

Uitzicht vanaf Val Thorens

  • Nederland
  • Het maken van de keuze van de ski-vakantie met familie.
  • Montagnettes
  • http://www.montagnettes.nl
  • aver.melies@gmail.com

De wintersportvakantie zal duren zolang de sneeuw blijft vallen, wat de kalender ook zegt. De kalender met daarop de indeling in de zones A, B en C voor de schoolvakanties. Iedereen kan een weekendje gaan ontspannen in de Alpen. Het is niet verplicht om in dezelfde periode te vertrekken als de gebruikelijke massa toeristen, die zich elk jaar weer begeeft richting de poedersneeuw als goudzoekers in een stormloop richting Klondike.

Er moet gezegd worden dat de wintersportgebieden een plezierige speelplek zijn voor bergliefhebbers. Alle sporten kunnen er beoefend worden: er is voor elk wat wils, voor alle leeftijden en alle niveaus. De pracht van de natuurlijke omgeving waar deze sportieve activiteiten plaatsvinden, zorgt ervoor dat de emoties een hoogtepunt bereiken.

Eén van de meest bevoordeelde wintersportgebieden wat dit betreft, is absoluut die van Val Thorens. Zijn geografische ligging alleen al, maakt het tot het juweeltje van de Alpen: vanaf deze wintersportplaats, heeft men toegang tot het enorme skigebied Trois Vallées. We kunnen zeggen dat op meer dan tweeduizend meter hoogte altijd wel iets leuks te doen is, en dan liever twee keer dan één keer!

En dit is nog meer het geval aangezien Val Thorens zich aan de rand bevindt van een enorm, natuurlijk circus, dat adembenemend mooi is. Onder een natuurlijk circus, wordt een geologische structuur verstaan in de vorm van een cirkel (of cirkelboog) met relatief steile hellingen – een paradijs voor mensen die van spanning houden – en niet een circustent vol met clowns die op een piste van platgestampt grond een show opvoeren tussen twee trapezenummers in en andere dierentemmers. Bij zonsopkomst en zonsondergang, versterkt deze vorm de weerkaatsing van de zon op de sneeuw heel erg, waardoor het lijkt of de bergen eromheen in brand staan. Het is echt een noodzaak om tenminste één keer in uw leven aanwezig te zijn bij zo’n spektakel en het zou voor niemand een uitzondering moeten zijn.

Uw hotel in Val Thorens zorgvuldige uitkiezen, zou de kans om te profiteren van een dergelijk uitzicht kunnen vergroten. In het winterseizoen, heeft deze plek kwalitatief goede appartementen in overvloed. Deze hebben echter niet allemaal de balkons en de ramen waarvandaan u als toerist kunt genieten van dit uitzicht.

Maar wees gerust! Er bestaat een heel leuk alternatief: de Cime de Caron beklimmen, wat vele mensen hebben verkozen tot het mooiste uitzicht van de Alpen. Vanaf die hoogte, kunt u meer dan duizend toppen bekijken, naast de zes gletsjers in de omgeving!

Deze bergtop is het hele jaar door bereikbaar, zowel in de zomer als in de winter. Buiten het seizoen langskomen om te genieten van dit uitzicht, zonder massa’s toeristen, om daarna de uitzonderlijke nuances van dit bergcircus te ontdekken, is een echte verleiding, als je het zo mag noemen. Toch blijft er een belangrijke vraag bestaan: durft u als toerist van de gebaande paden af te gaan en stippelt u uw eigen pad uit, op een zelfgekozen moment en niet op een moment die u wordt opgelegd door uw kalender?

Over emmaw

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top