vrijdag, oktober 19, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / Uitzonderlijk veel faillissementen
Uitzonderlijk veel faillissementen

Uitzonderlijk veel faillissementen

  • Nederland
  • In mei 2013 zijn 796 bedrijven en instellingen (exclusief eenmanszaken) failliet verklaard.
  • CBS
  • http://www.cbs.nl
  • info@cbs.nl

Dit is het grootste aantal sinds het begin van de reeks in 1981. In april werden er 694 bedrijven en instellingen failliet verklaard.

Vooral in de handel en de zakelijke dienstverlening werden er in mei veel meer faillissementen uitgesproken dan in april. Het aantal failliet verklaarde bouwbedrijven veranderde nauwelijks.

Het aantal in een bepaalde maand uitgesproken faillissementen hangt nauw samen met het aantal zittingsdagen van de rechtbank in die maand. Dit kan van maand tot maand sterk fluctueren. Voor een beter beeld van de ontwikkeling wordt daarom doorgaans gekeken naar de ontwikkeling van het voortschrijdend driemaandsgemiddelde van het aantal faillissementen.

Het voortschrijdend driemaandsgemiddelde kwam in mei uit op 733, tegen 721 in april. In maart bedroeg het voortschrijdend driemaandsgemiddelde 734, het hoogste niveau sinds de start van de reeks in 1981.

Over Chief Editor

Chief content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top