vrijdag, september 18, 2020
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / UK vertragen om te profiteren van multinationale fiscale herstructureringen
UK vertragen om te profiteren van multinationale fiscale herstructureringen

UK vertragen om te profiteren van multinationale fiscale herstructureringen

  • Nederland
  • Het Verenigd Koninkrijk is niet te profiteren van multinationals herschikking hun bedrijfsstructuren om meer transparantie te bieden voor fiscale rapportage, voorafgaand aan deze week de G20-top om fiscale hervormingsplannen van de OESO bespreken.
  • TMF Fundadministrators B.V.
  • http://www.tmf-group.com
  • carla.mendy@tmf-group.com
  • http://www.tmf-group.com/en/Media-Centre/News-Comments-and-Features/September-2013/UK-slow-to-benefit-from-multinational-tax-restructurings

Terwijl het Verenigd Koninkrijk blijft goed geplaatst om te profiteren van deze trend, voortdurende tegenstrijdige verklaringen van de coalitieregering veroorzaken onzekerheid.

Investeringen structuren en middelen migreren naar gerenommeerde rechtsgebieden

In het afgelopen jaar, zijn er duidelijke tekenen van internationale bedrijven heroverwegen hun internationale fiscale investerings-en holdingstructuren als de OESO haar Base Erosie Winst is gestart Shifting (‘BEPS’) initiatief geweest. Veel van de minder goed gereguleerd offshore-belasting locaties, zoals de Grenadines, Nauru en de Seychellen zijn rapportage significante dalingen in het aantal oprichtingen voor buitenlandse investeerders. Deze rechtsgebieden worden steeds vaker geassocieerd met belastingontwijking, en trekken onwelkome aandacht van de nationale belastingautoriteiten en belastinghervorming campagnevoerders.

Veel van deze zaken is weer in opkomst in de onshore locaties, zoals Ierland, Luxemburg en Zwitserland.

BEPS is gericht op het verbeteren en harmoniseren van de nationale belastingstelsels aan de globalisering van de handel en het verlies van broodnodige inkomsten door middel van agressieve fiscale structurering weerspiegelen. Het werd zwaar gesteund door de G20 tijdens haar laatste vergadering in juli in Moskou. Belastinghervorming wordt weer geduwd door de Duitse overheid als de G20-leiders ontmoeten elkaar weer in Sint-Petersburg op 5 en 6 september.

UK moeten profiteren maar moet zekerheid

Naar aanleiding van de hervormingen om Controlled belastingregime Buitenlandse Corporation in het Verenigd Koninkrijk in het begin van 2013, het Verenigd Koninkrijk heeft een van de beste regelingen voor mondiale bedrijven. Dit wordt versterkt door de dalende vennootschapsbelasting – gepland om te dalen tot 20% in 2015. Echter, de verwachte toestroom van buitenlandse hoofdkantoren langzamer dan verwacht als de coalitie regering bleef publieke aanvallen op belastingontwijking regelingen gebruikt door grote bedrijven te maken geweest.

Richard Asquith, Head of Tax bij TMF Group, verklaarde: “Global bedrijven zijn niet te wachten op de belastinghervorming OESO, ze zijn nu al een vlucht naar kwaliteit en transparantie. Het Verenigd Koninkrijk moet de vruchten plukken als een zeer gunstige en gerenommeerde jurisdictie, maar bedrijven willen meer zekerheid voordat ze de aanzienlijke investeringen te verhuizen.”

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top