zaterdag, september 25, 2021
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / UNHCR en IKEA bieden lichtpuntje aan vluchtelingen
UNHCR en IKEA bieden lichtpuntje aan vluchtelingen

UNHCR en IKEA bieden lichtpuntje aan vluchtelingen

  • Nederland
  • De ‘Beter licht, beter leven’ campagne van IKEA is terug. In februari en maart doneert de IKEA Foundation voor elke verkochte LEDARE led-lamp 1 euro aan de VN Vluchtelingenorganisatie UNHCR. Met de opbrengst worden vluchtelingenkampen voorzien van verlichting op zonne-energie. Vorig jaar bracht de campagne wereldwijd 7,7 miljoen euro op voor betere en veiligere levensomstandigheden in vluchtelingenkampen.
  • 01_PH123342_IKEA_Beter_licht_beter_leven_header_480
  • IKEA
  • http://www.ikea.com/nl
  • klantenservice@ikea.com
  • http://www.ikea.com/nl/nl/about_ikea/newsitem/UNHCR_led

Op dit moment zijn er wereldwijd 13 miljoen vluchtelingen onder de hoede van UNHCR, waarvan de helft kind is. In de kampen waar deze mensen leven, is er door gebrek aan stroom na zonsondergang vaak geen of weinig licht en vinden er dus geen sociale of educatieve activiteiten meer plaats. Dankzij verlichting op zonne-energie worden de vluchtelingenkampen een veiligere plek om te leven voor de vele gezinnen die er wonen.

Onschatbare waarde

“IKEA wil graag zoveel mogelijk mensen toegang geven tot duurzame verlichting. Tegen 2016 is daarom alle verlichting die wij verkopen led-verlichting. Led-lampen gebruiken tot 85 procent minder energie om hetzelfde licht te produceren als traditionele gloeilampen en gaan tot wel 20 jaar mee. Met deze campagne richten we ons op duurzame verlichting voor de meest kwetsbare mensen ter wereld. Licht is voor hen van onschatbare waarde”, aldus Lisen Wirén, Sustainability Manager van IKEA Nederland.

Lantaarns op zonne-energie voor Syrische vluchtelingen

Een deel van de opbrengst van vorig jaar is gebruikt om 11.000 Syrische vluchtelingen in het Azraq vluchtelingenkamp in Jordanië te helpen. Dankzij lantaarns op zonne-energie, die niet alleen dienen als lamp, maar ook als oplader voor een mobiele telefoon, kunnen de gezinnen hun dagelijkse activiteiten ook na zonsondergang voortzetten. Zo kunnen jongens en meisjes ook in het donker doorstuderen. Daarnaast is het dankzij straatverlichting op zonne-energie ‘s avonds een stuk veiliger buiten. Volwassenen kunnen bijvoorbeeld doorwerken en hun sociale activiteiten voortzetten.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top