maandag, augustus 8, 2022
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / Unilever, Randstad Participatie en Hamilton Bright geven mensen met arbeidsbeperking een start op de arbeidsmarkt
Unilever, Randstad Participatie en Hamilton Bright geven mensen met arbeidsbeperking een start op de arbeidsmarkt

Unilever, Randstad Participatie en Hamilton Bright geven mensen met arbeidsbeperking een start op de arbeidsmarkt

  • Nederland
  • Unilever Nederland, Randstad Participatie en Hamilton Bright zijn een pilot-samenwerking gestart waarbij mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een baan in de buitendienst van Unilever hebben gekregen. Gedurende 8 maanden gaan twaalf mensen aan de slag in een commerciële functie op de winkelvloer, nemen ze deel aan trainingen en krijgen ze toegang tot een netwerk van bedrijven. Hun kans op een duurzame baan na afloop van de periode wordt hierdoor vergroot.
  • Unilever N.V.
  • http://www.unilever.nl
  • info@unileverfoodsolutions.nl
  • http://www.unilever.nl/nieuwsenmedia/persberichten/2015/unilever-randstad-participatie-en-hamilton-bright-geven-mensen-met-arbeidsbeperking-een-start-op-de-arbeidsmarkt.aspx

Unilever heeft voor dit project een nieuwe functie van store supporters ontwikkeld, als onderdeel van de Unilever buitendienst. Deze store supporters helpen een geselecteerde groep supermarkten in het verbeteren van de zichtbaarheid en operationele executie van de Unilever merken in de winkel. De werkzaamheden betreffen onder andere het schaponderhoud en het verbeteren van de promotionele executie op de winkelvloer.

De groep bestaat uit mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Dat kan een (lichte) verstandelijke beperking zijn, maar ook psychisch kwetsbare mensen, langdurig werkzoekenden en oudere werkzoekenden behoren tot de doelgroep.
De afgelopen weken zijn de store supporters geselecteerd en getraind. De 12 medewerkers gaan gemiddeld 18 uur per week aan de slag in ongeveer 65 verschillende supermarkten in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht en Leiden. Bij een succesvolle pilot breiden de initiatiefnemers het aantal mensen uit en wordt er tevens doorgegaan met de huidige groep.

Voor Unilever snijdt het mes aan meerdere kanten. Fred van Beek, Vice President Customer Development Unilever: “Door deze ervaring kunnen de deelnemers makkelijker de stap maken naar een duurzame baan en tegelijkertijd helpt het de supermarkten om, zonder additionele kosten, hun winkeloperatie te verbeteren. Voor Unilever leidt een betere executie op de winkelvloer tot extra omzet en draagt het tevens bij tot het verhogen van onze positieve sociale impact, een belangrijke pijler in het Unilever Sustainable Living Plan.” Marleen van Arkel, directeur Randstad Participatie: “De werkzaamheden die Unilever te bieden heeft sluiten goed aan bij de capaciteiten van de doelgroep. De begeleiding die we daarnaast bieden, zorgt voor de verdere ontwikkeling van de kandidaten.”

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top