vrijdag, december 3, 2021
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / Update 3- Incident Shell Moerdijk
Update 3- Incident Shell Moerdijk

Update 3- Incident Shell Moerdijk

  • Nederland
  • Shell betreurt het dat zich een incident heeft voorgedaan op onze chemie-site Shell Moerdijk. Na een explosie in de MSPO-2 installatie op 3 juni even voor 23:00 uur ontstond een felle brand in deze fabriek waarin styreen-monomeer en propeenoxiden wordt geproduceerd. Dit zijn grondstoffen voor kunststoffen. De fabriek was tijdelijk buiten gebruik voor normaal onderhoud.
  • Koninklijke Shell Groep
  • http://www.shell.nl
  • shellstation@shell.com
  • http://www.shell.nl/nld/aboutshell/media-centre/news-and-media-releases/archive/2014/update-3--incident-shell-moerdijk.html

De explosie was tot in de verre omtrek waargenomen en de brand was zeer goed zichtbaar. Het heeft geleid tot hinder en ongerustheid onder omwonenden en medewerkers, en dat betreuren wij zeer.

Autoriteiten en hulpdiensten werden onmiddellijk gewaarschuwd. Deze waren snel ter plaatse voor bestrijding van de brand. De burgemeester van Moerdijk heeft de situatie direct opgeschaald. De brandweer gaf rond 06:00 uur vanochtend het sein brandmeester. Het bluswater is vannacht gecontroleerd opgevangen in het daartoe bestemde reservoir op het terrein van Shell Moerdijk. Ook zijn metingen verricht naar de luchtkwaliteit. Burgemeester Klijs kon op een nachtelijke persconferentie bekend maken dat er geen schadelijke concentraties in de lucht zijn gemeten.

Een onderzoek naar de oorzaak van de explosie is in gang. Shell Moerdijk zal hierin nauw samenwerken met de overheid. De overige installaties bij Shell Moerdijk draaien op dit moment volgens plan.

Omwonenden werden de afgelopen nacht continue op de hoogte gehouden via regionale nieuwsvoorziening en websites van de gemeente Moerdijk en Shell. Indien mensen de komende tijd vragen hebben, kunnen zij hiervoor terecht bij Shell Moerdijk. Hiervoor is een speciaal telefoonnummer geopend.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top