woensdag, mei 18, 2022
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / UPS test levering aan huis met drone
UPS test levering aan huis met drone

UPS test levering aan huis met drone

  • Internationale
  • UPS (NYSE:UPS) kondigt vandaag de succesvolle resultaten aan van tests met een drone die vertrekt van het dak van een UPS®-bezorgvoertuig, zelfstandig een pakje aflevert aan huis en vervolgens terugkeert naar het voertuig terwijl de chauffeur zijn route volgt voor andere leveringen.
  • UPS
  • Stephan.vanderNiet@Edelman.com

UPS voerde de test maandag uit in Tampa, Florida, samen met Workhorse Group (NASDAQ: WKHS), een ontwikkelaar van elektrische bestelwagens en drones gevestigd in Ohio. Workhorse heeft de drone en het elektrische UPS-bezorgvoertuig gemaakt die bij de test werden gebruikt.

“Deze test verschilt van alles wat we tot nog toe hebben gedaan met drones. Dit heeft gevolgen voor toekomstige leveringen, vooral in landelijke gebieden waar onze voertuigen vaak kilometers moeten rijden voor één enkele levering”, verklaart Mark Wallace, UPS senior vice president van Global Engineering and Sustainability. “Stelt u zich een driehoekige bezorgingsroute voor met adressen die kilometers ver uiteen liggen. Door een drone te laten vertrekken van op een voertuig om een van deze leveringen uit te voeren, kunnen we dure kilometers besparen. Dit is een grote stap op weg naar een grotere efficiëntie voor ons netwerk, en tegelijk ook voor de beperking van onze emissies.”

Als we per chauffeur elke dag één mijl (1,6 km) minder rijden, kan UPS jaarlijks tot wel $50 miljoen besparen. UPS heeft elke dag ongeveer 102.000 chauffeurs die de weg op gaan. Landelijke routes zijn het duurst door de tijd en voertuigkosten die nodig zijn voor elke bezorging. Bij deze test leverde de drone een pakje af terwijl de chauffeur zijn route vervolgde om een andere levering uit te voeren. Dit is een mogelijke rol die drones in de toekomst zouden kunnen spelen bij UPS.

“Chauffeurs zijn het gezicht van ons bedrijf, en dat zal niet veranderen”, aldus Wallace. “We zijn wel enthousiast over de mogelijkheden die drones bieden om chauffeurs te helpen op bepaalde punten van hun route, om tijd te besparen en een antwoord te bieden op de toenemende vraag door de groei van e-commerce.”

De drone die werd ingezet voor de test maandag, was het HorseFly™ UAV-afleversysteem van Workhorse. Het is een uiterst efficiënte octocopter-drone die volledig geïntegreerd is in de lijn van elektrische/hybride bestelwagens van Workhorse. De basis van de drone bevindt zich op het dak van het voertuig. Onder de drone is er een kooi die via een luik tot in het voertuig gaat. Een UPS-chauffeur plaatst het pakje in de kooi en kan de drone met een druk op de knop van een aanraakscherm autonoom op weg sturen naar een vooraf ingesteld adres. De accu van de HorseFly-drone laadt op zolang ze zich op de basis bevindt. De drone kan 30 minuten vliegen en een pakje van maximaal 4,5 kg dragen.

“Het is fantastisch om een dergelijke praktische toepassing van deze technologie te zien”, zegt Stephen Burns, oprichter en CEO van Workhorse. “De drone is volledig autonoom en heeft geen piloot nodig. De chauffeur kan dus andere leveringen uitvoeren terwijl de drone onderweg is.”

UPS test al jaren automatisering en robottechnologie, waaronder drones. In september organiseerde UPS een testlevering voor dringende geneesmiddelen van Beverly in Massachusetts naar een eiland op 5 km van de Atlantische kust. Daarnaast zet UPS drones ook in voor humanitaire hulp, in samenwerking met derde partijen, om levensreddende middelen zoals bloed en vaccins te leveren op moeilijk bereikbare locaties in Rwanda. UPS gebruikt drones ook om de voorraad te controleren  in magazijnen.

In tegenstelling tot alle vorige tests, toont de meest recente dronetest van UPS hoe drones kunnen worden ingezet voor niet-dringende thuisleveringen.

Vorig jaar heeft de Amerikaanse Federal Aviation Administration (FAA) een regelgeving uitgevaardigd voor kleine, onbemande vliegsystemen die commercieel gebruik van drones toelaat en de weg effent voor meer uitgebreide toepassingen in de toekomst. UPS was een van de 35 geselecteerde belanghebbenden die deel uitmaakten van het adviescomité voor drones van de FAA. Het comité zal aanbevelingen verstrekken aan de FAA over belangrijke aspecten voor de integratie van drones, met het oog op veilig gebruik van drones in het nationale luchtruim.

Over UPS
UPS (NYSE: UPS) is wereldwijd een vooraanstaande speler in logistiek. Het biedt een breed gamma aan oplossingen, waaronder het vervoer van pakketten en vracht, het vereenvoudigen van internationale handel en het gebruik van geavanceerde technologie om de wereld van het zakendoen op een efficiëntere manier te beheren. Het hoofdkantoor is gevestigd in Atlanta, Verenigde Staten. UPS biedt wereldwijd diensten aan in meer dan 220 landen en gebieden. Meer informatie over UPS is beschikbaar op www.ups.com, de corporate blog kunt u vinden op www.longitudes.ups.com. Om direct nieuws over UPS te ontvangen, kijk ophttp://www.pressroom.ups.com of volg @UPS_News.

Over Workhorse Group Inc.
Workhorse Group, Inc. (NASDAQ: WKHS) is een Amerikaanse Original equipment manufacturer (OEM) van middelzware elektrische bestelwagens met EPA-goedkeuring en volledig geïntegreerde afleverdrones die vertrekken van op voertuigen en voldoen aan de FAA-regelgeving voor onbemande luchtsystemen (unmanned aerial systems of UAS). Bestelwagens van Workhorse worden van oudsher ingezet in de grootste vloten van de VS en Canada voor thuisleveringen en aanverwante toepassingen. Ga naar www.workhorse.com voor meer informatie

Over Content Editor N

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top