woensdag, januari 19, 2022
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Culturele Instellingen / Uranus Cultuurlab viert de Vrede van Utrecht groots!
Uranus Cultuurlab viert de Vrede van Utrecht groots!

Uranus Cultuurlab viert de Vrede van Utrecht groots!

  • Nederland
  • Uranus Cultuurlab viert haar 10 jarig jubileum en de Vrede van Utrecht! Samen met collectieven en kunstenaars uit West gooit het Cultuurlab op zondag 23 juni haar deuren open voor kunst, hapjes en drankjes, muziek, een veiling van unieke stukken en een heuse audiotour door de ateliers. Er vertrekken gratis taxibootjes vanaf de sluizen bij de Cereol Fabriek. De bootjes varen je langs de mooiste en meest inspirerende plekken van West naar het Lab; een unieke atelierroute over het water.
  • Tejo
  • Stichting Uranus Cultuur Lab
  • www.uranuscultuurlab.nl

  • nicolecoenenvdhout@me.com
  • Beste redactie, Over 2 weken is het al zover, in Utrecht barst het feest los tijdens Vrede in de Wijken. Toevallig bestaan wij (het Uranus Cultuur Lab op Lage Weide) in deze periode 10 jaar en daarom hebben we de samenwerking gezocht met de Vrede van Utrecht. Dit heeft geresulteerd in een prachtig plan: tijdens het feestweekeinde varen er gratis Taxiboten langs diverse locaties in West en over het Amsterdam Rijnkanaal. Dit lijkt ons al nieuwswaardig op zich, maar er is nog meer te beleven! Bijgevoegd een persbericht met meer informatie. Met vriendelijke groet, Nicole Coenen de Beeldkeuken/ Uranus Cultuur Lab 06-29046638
  • Uranus Openlab_persbericht_DEF

Ruim 30 kunstenaars en creatief ondernemers werken dagelijks in het Uranus Cultuurlab op Lage Weide. Tijdens ‘Vrede in de Buurt’ van 21 t/m 23 juni presenteren zij zich op zondag vanaf 13.00 met open ateliers en werkplaatsen. Maar dat is niet alles.

Zo kun je meebieden op de mooiste en meest unieke stukken van onder andere Studio Remy & Veenhuizen, Amerentske Koopman en Evert van Kooten Niekerk. Er is live muziek, je kan een heerlijk hapje eten bij ‘Kus de Kok’, een experimenteel kopje thee proeven bij de Theefabriek of je kunt een biertje aan de speciaal ontworpen bar drinken.

Geen last van zeeziekte? Kom dan per boot. Vaar vanaf de Cereol Fabriek via IJzersterk en de werken van Ruud Kuijer over het Amsterdam Rijn Kanaal naar Uranus. Kijk voor actuele informatie op de site van Uranus  Cultuurlab: www.uranuscultuurlab.nl

Overal in Utrecht bruist het tijdens het midzomerweekend. In straten en op pleinen, in parken en op bruggen vinden concerten, festivals, voorstellingen en tentoonstellingen plaats om de Vrede van Utrecht te vieren met alle inwoners van de stad. Van Lunetten tot Overvecht en van Kanaleneiland tot in de binnenstad. Gedurende dit hele weekend kan je wandelend, fietsend of met de auto een route volgen langs verschillende ateliers in West.

De Stichting Uranus Cultuurlab vestigde zich in 2003 aan de Uraniumweg op Lage Weide (Utrecht). De stichting bevordert interactie tussen vormgeving, audiovisuele producties en beeldende kunst en brengt daartoe kunstenaars van deze disciplines samen. Ze verhuurt betaalbare permanente werk- en atelierruimtes en organiseert jaarlijks het “Openlab”. Dit jaar staat het Openlab volledig in het teken van De Vrede van Utrecht en het 10 jarig jubileum. 

Dit evenement maakt onderdeel uit van ‘Vrede in de buurt’.

Over Nicole CoenenVan Den Hout

Beeldend Kunstenaar. Lekker wijf. Vrouw-van. Dikke tieten. Moeders. Houdt van bier.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top