zondag, oktober 2, 2022
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / Vadim Blaustein: Luxe jacht van je dromen aanschaffen
Vadim Blaustein: Luxe jacht van je dromen aanschaffen

Vadim Blaustein: Luxe jacht van je dromen aanschaffen

  • Internationale
  • Luxe jachten behoren tot een van de meest kostbare aankopen. Voordat je over de meest schitterende wateren ter wereld begint te varen in jouw superjacht zijn er vele dingen die je moet weten en overwegen. De initiële investering is er maar één van.
  • BlauStein B.V.
  • http://blaustein.pro
  • info@blaustein.pro

Vadim Blaustein, inwoner van Monaco en een ervaren jurist, vertelt in dit interview wat toekomstigе jachteigenaren moeten weten voordat zij het luxe jacht van hun dromen aanschaffen.

Hoe financier je de aanschaf van een superjacht?

Vadim Blaustein: Er zijn verschillende manieren om de aankoop van een superjacht te financieren. Over het algemeen bieden banken en marienkredietverstrekkers financiering. Ofwel via een leasetransactie voor een bepaalde periode of via een marienhypotheek, geregistreerd op een jacht in haar vlagregister. Een andere optie is fractioneel eigendom, dat de koper feitelijk de mogelijkheid biedt om de voordelen van jachteigendom te genieten voor een fractie van de prijs.

Wat is fractioneel eigendom en hoe werkt het?

Vadim Blaustein: In een fractioneel eigendom worden de kosten van aankoop en management van het jacht verdeeld over de eigenaren. Je kunt een aandeel kopen van een jacht, wat je het recht geeft tot een aantal dagen gebruik per jaar. Het type fractioneel eigendom dat je kiest bepaalt het aantal eigenaren, het aantal gebruiksdagen en de duur van eigenaarschap. Het bedrijf dat het fractionele programma beheerd zorgt voor het management en houdt de persoonlijke voorkeuren van elke eigenaar bij. Echter, de mate waarin het bedrijf het jacht personaliseert elke keer dat een eigenaar aan boord komt varieert per bedrijf.

Wat zijn de voor- en nadelen van fractioneel eigendom?

Vadim Blaustein: Het voornaamste voordeel van fractioneel eigendom is dat je eigenaar bent van het jacht voor een fractie van de kosten en minder omkijken hebt naar managementverantwoordelijkheid. Het verlaagt ook sommige van de exploitatiekosten, zoals onderhoudskosten, omdat deze verdeeld worden over de eigenaren. Echter, er zijn ook wat nadelen zoals het feit dat je tijd aan boord vooraf gepland is en je het jacht niet kunt personaliseren naar jouw wensen.

Wat zijn de exploitatiekosten van het hebben van een jacht?

Vadim Blaustein: De verwachte operationele kosten na aankoop van een jacht zijn ongeveer 10% van de initiële aankoopprijis. De kosten beslaan brandstof, verzekering, aanmeren, onderhoud, reparaties en het salaris van de bemanning.

Wat moeten jachteigenaren weten bij het aankopen van verzekeringspolissen?

Vadim Blaustein: Het verzekeren van een jacht is een meerzijdige overweging. Daarom moet het aankopen van verzekeringspolissen voor jouw superjacht, zoals casco- en aansprakelijkheidsverzekering, voldoende aandacht krijgen. Sommige kopers huren een onderzoeker in om het jacht uitvoerig te inspecteren voorafgaand aan aankoop. Het wordt ook vaak overwogen door een verzekeringsassuradeur om de staat van het vaartuig te begrijpen. De eigenaar moet de dekking van elke polis aangeboden door verzekeringsmaatschappijen analyseren en de uitsluitingen en beperkingen begrijpen die een impact kunnen hebben op de kwaliteit van de polis, aangezien er geen standaard vorm van superjacht verzekeringsdekking bestaat.

Waaruit bestaan bemanningen normaal gesproken?

Vadim Blaustein: De samenstelling van de bemanning hangt uiteindelijk af van de behoeften van de eigenaar. Echter, in z’n algemeenheid, bestaat het uit een kapitein, eerste stuurman, scheepsjongens, gourmet chefs, stewards en ingenieurs.

Wat zijn de opties voor wat betreft ligplaatsen?

Vadim Blaustein: De grootste continue uitgaven voor jachteigenaren zullen de ligplaatskosten zijn. Afhankelijk van de grootte van het jacht dat je van plan bent aan te schaffen als ook jouw lifestyle kun je een jachthavenligplaats kopen of huren. Er zijn veel bedrijfven die verschillende leaseopties aanbieden, zoals jaarlijks te verlengen contracten en te huren seizoensligplaatsen. Verder zijn er ook bedrijven die je kunnen helpen om je ligplaats onder te verhuren wanneer je van plan bent om hem een tijdje te verlaten.

Wat zijn ligplaatsmogelijkheden en -prijzen in Monaco en andere jachthavens daar in de buurt?

Vadim Blaustein: Er zijn twee havens in Monaco: Port Hercule en Port Fontvieille. Port Hercule is de enige diep water haven in Monaco en heeft 700 ligplaatsen, waarvan 110 voor jachten groter dan 24m en de grootste voor een jacht van 130m. Ligplaatsen tijdens grote evenementen zoals de Monaco Grand Prix of de Monaco Yacht Show kunnen rond €100.000 kosten of meer voor een vijfdaags verblijf. Je kunt ook enkele uitstekende jachthavens vinden bij Monaco, zoals havens in Menton, Cap d’Ail, Beaulieu-sur-Mer, Cap Ferrat en Villefranche.

Is het mogelijk om een proefvaart te maken voorafgaand aan de aankoop van het jacht?

Vadim Blaustein: Ja. Sterker nog, het is aan te raden om een proefvaart te doen met het jacht voor aankoop om er zeker van te zijn dat het jacht voorziet in jouw behoeften. Het is belangrijk om te beseffen dat de proefvaart van het jacht meestal voor eigen rekening is, maar het kan het zeker waard zijn. Het kan ook nuttig zijn om een onderzoeksteam het jacht te laten inspecteren op technische of mechanische problemen wanneer je een tweedehands koopt, voordat je tot aankoop overgaat.

Wat is de gemiddelde verbrandingssnelheid van een jacht?

Vadim Blaustein: De toestand van de zee varieert meer dan wegomstandigheden, daarom wordt brandstofverbruik gemeten in liters per uur. De kosten voor brandstof hangen af van vele factoren waaronder de gebruiksduur en tankcapaciteit. Het standaardverbruik voor een jacht van 71m is 500 liter per uur. De beste manier om een idee te krijgen van het precieze brandstofverbruik van een jacht is het installeren van een brandstofstroommeter.

Wat zijn de onderhouds- en reparatiekosten van een jacht?

Vadim Blaustein: Het inschatten van reparaties is heel erg moeilijk. Over het algemeen is het onderhoud voor nieuwe jachten laag in de eerste drie jaar. Echter, de kosten zullen aanzienlijk toenemen na drie jaar. De grootste machines zullen vaak grote reparaties nodig hebben in 5-7 jaar, onafhankelijk van het type.

Hoeveel kost het om een jacht te huren?

Vadim Blaustein: De kosten van een jachtcharter zijn afhankelijk van een aantal factoren waaronder charterbestemming, jachttype, lokale belastingen en de basiskosten. Charters kunnen vanaf €10.000 per week kosten voor kleinere zeiljachten en catamarans, terwijl deze kosten omhoog kunnen gaan tot €250.000+ per week voor de meest luxieuze superjachten. Er zijn ook vele opties beschikbaar voor wat betreft de prijsstructuur. Bijvoorbeeld, je kunt een all-inclusive jacht charterprijsstructuur hebben waarin de kosten gebaseerd zijn op het aantal gasten en ook andere kosten bevat zoals eten en drinken, watersport en brandstof.

Heel erg bedankt voor jouw deelname aan dit interview en voor het delen van veel waardevolle informatie met ons. Jouw tijd en bereidheid om je inzichten te delen worden erg gewaardeerd.

Link naar de online versie

Link naar de originele versie

Over Head Editor

Head Editor of PressCenter.com

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top