maandag, oktober 22, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / Vakantieganger stapt over naar smartphone en tablet
Vakantieganger stapt over naar smartphone en tablet

Vakantieganger stapt over naar smartphone en tablet

  • Nederland
  • Neckermann.nl en Vrijuit.nl spelen in op toenemende vraag van klanten De klanten van Thomas Cook maken dit jaar massaal gebruik van mobiele apparatuur voor het oriënteren op en boeken van vakanties. Voor de reisorganisatie met de merken Neckermann en Vrij Uit reden om zijn websites aan te passen naar mobiel toegankelijke sites. Hierdoor speelt Thomas Cook in op de toenemende vraag van zijn klanten naar gebruikersvriendelijke (boekings)informatie voor de tablet en smartphone.
  • Thomas Cook
  • http://www.thomascook.nl
  • servicedesk@thomascook.nl

Uit eigen onderzoek van Thomas Cook bleek dat sinds begin dit jaar ruim 70 procent van zijn klanten de nieuwsbrieven met informatie over vakanties van Neckermann en Vrijuit op een mobiel apparaat (tablet of smartphone) opent. Dit terwijl dit in 2013 nog voor 75 procent werd gedaan op een desktop (computer/laptop).

Deze verschuiving naar M-commerce komt ook in externe onderzoeken duidelijk naar voren. Eerder onderzoek, gedaan door Blauw Research in opdracht van Thuiswinkel.org, liet eind vorig jaar al een stijging van 11 procent zien in alle aankopen die bij Nederlandse webwinkels werden gedaan via smartphone of tablet. In totaal winkelden 2,3 miljoen Nederlanders op hun smartphone of tablet, een toename van 53 procent ten opzichte van 2012.

Versnelde oplevering mobiel toegankelijke websites

Voor Thomas Cook vormden deze ontwikkelingen reden om mobiel toegankelijke websites voor zijn merken versneld op te leveren. Hierdoor maakt de reisorganisatie het vakantieboekers gemakkelijker mobiel alle benodigde informatie te vinden voor het boeken van hun vakantie. ‘Tot vandaag werden klanten via mobiele apparaten doorgelinkt naar de websites neckermann.nl en vrijuit.nl’, vertelt Carola Hoekstra, Managing Director a.i. van Thomas Cook Nederland. ‘Dit zorgde ervoor dat gegevens over bestemmingen of accommodaties niet altijd goed leesbaar waren op een tablet of smartphone. Ook als klanten door wilden klikken voor meer informatie was dat vaak lastig. Dit terwijl onze klanten steeds meer mobiel actief zijn. Met de lancering van de mobiel toegankelijke sites kunnen zij gemakkelijk op onze websites surfen met het apparaat van hun voorkeur. We verwachten hiermee de klanttevredenheid te verhogen en het aantal boekingen te vergroten.’

Tablet meest gebruik

Deze winst wordt vooral verwacht voor de tablet. Uit eerder genoemd onderzoek blijkt dit het meest populaire apparaat te zijn voor mobiele bestellingen. 51 procent van de mobiele kopers winkelt met de tablet, zo’n 92 procent van hen doet deze aankopen vanuit huis. ‘Met de overgang naar mobiel toegankelijke websites hopen we vooral de tabletgebruikers beter van dienst te kunnen zijn’, licht Hoekstra toe. ‘We zien duidelijk dat via dit apparaat steeds vaker aankopen worden gedaan. We willen tabletgebruikers een zo goed mogelijke klantervaring bieden op onze websites’.

Over Thomas Cook Nederland

Thomas Cook Nederland is één van de grootste reisorganisaties in Nederland. Tot de organisatie behoren de touroperators Neckermann en Vrij Uit. Jaarlijks verzorgt Thomas Cook Nederland voor ruim 1 miljoen Nederlanders de vakantie. In totaal werken er zo’n 300 medewerkers bij Thomas Cook. Thomas Cook Nederland is onderdeel van Thomas Cook Group plc. die met een omzet van ruim 12 miljard euro, beursgenoteerd is in Londen. Ieder jaar kiezen meer dan 23,5 miljoen mensen ervoor om met Thomas Cook Group plc. te reizen. De Thomas Cook Group met wereldwijd meer dan 33.000 medewerkers en een vloot van 92 vliegtuigen, is de tweede reisorganisatie in Europa en de derde in de wereld.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top