donderdag, juli 2, 2020
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / Vakantieganger trekt er op uit
Vakantieganger trekt er op uit

Vakantieganger trekt er op uit

  • Nederland
  • Het plotseling volop zomerse weer zorgt voor kriebels in de buik van de kampeerder. Wie nog twijfelde hakt nu de knoop door, pakt zijn tent van zolder of haalt de caravan uit de stalling.
  • Stichting Vrije Recreatie
  • http://www.svr.nl
  • info@svr.nl

Vooral in deze laatste week voor de schoolvakanties rinkelen de telefoons van de campings weer veelvuldig; voor de campingeigenaren en -beheerders een welkom verschil met de stilte van de voorbije maanden. Vakantiegangers trekken er vanaf nu weer massaal op uit.

Opmerkelijke run op campings

Door het minder fraaie weer was er in de voorbije lente op de meeste campings inderdaad nog plaats in overvloed, maar de zomerse weersvooruitzichten voor de komende weken zouden weleens voor een ongekende drukte kunnen gaan zorgen. Vooral de boerencampings worden overstelpt met aanvragen voor een kampeerplaats in de komende vakantieperiode.

De Stichting Vrije Recreatie (Kamperen bij de Boer) spreekt van een opmerkelijke run op boerencampings, hoewel dat volgens voorzitter Wim van den Berg eigenlijk niet zo opmerkelijk is. “In deze tijd van nog steeds voortdurende economische recessie kunnen veel gezinnen zich geen verre of dure vakanties meer veroorloven. Zij gaan op zoek naar een alternatief dat beter in hun beperkte budget past en komen dan vanzelfsprekend bij onze betaalbare campings (12 tot 15 euro per nacht) terecht”, zegt Van den Berg, die een gezellige drukte verwacht.

Nog wel plaats

Recreanten die hun vakantie nog niet hebben geboekt, hoeven zich echter geen zorgen te maken: de SVR telt in Nederland 1200 kleinschalige campings en 800 in het buitenland, waar in de meeste gevallen nog wel een kampeerplaatsje te vinden zal zijn. De SVR besluit haar bericht dan ook met de oproep “Wees vrij en blij, kampeer eens op een SVR-boerderij en, is uw portemonnee u lief, ontdek dan het SVR- alternatief!”

Over Chief Editor

Chief content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top