zondag, oktober 2, 2022
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Rubrieken / Verkeer & Veiligheid / Vakantieplannen? Check je auto accu!
Vakantieplannen? Check je auto accu!

Vakantieplannen? Check je auto accu!

  • Nederland
  • Op het moment dat je in je auto de contactsleutel omdraait, voel je dat je auto tot leven komt. Ben je goed op de hoogte van autotechniek, dan kun je er een mentale voorstelling van maken. Je ziet allerlei processen opstarten en je weet welke auto-onderdelen hierbij betrokken zijn en waar ze hun energie vandaan halen.
  • autopech
  • Accuweb
  • www.accuweb.nl
  • lgarcia@seotech.nl

Je auto accu is een van de belangrijkste energiebronnen. Het is van het grootste belang dat je accu goed, betrouwbaar en snel werkt. Heb je problemen met je accu, dan loop je kans dat je auto niet meer opstart, dat je accu niet meer oplaadt en dat essentiële processen uitvallen. Je kunt dus beter maar regelmatig je accu checken om te kijken of hij nog ongestoord werkt.

autopech

Risico’s voor je auto accu

Zeker als je vlak voor een vakantieperiode staat, wil je zeker weten dat alle onderdelen van je auto goed werken. Niemand zit erop te wachten om halverwege thuis en zijn vakantiebestemming pech onderweg te krijgen. Je accu is een van de meer essentiële auto-onderdelen. Je kunt de werking van je accu eenvoudig zelf controleren. Bijvoorbeeld door je auto te starten. Als je startmotor begint te werken, start je nog even twee seconden door. Met een voltmeter kan iemand anders dan zien op het voltage van je accu niet een te lage spanning geeft. Je kunt je accu ook controleren zonder je motor op te starten. Als je weet wat de minimale en maximale spanning van je accu hoort te zijn, kun je met een voltmeter de actuele spanning meten. Is de spanning te laag, dan kun je met een druppellader de spanning opvoeren tot het gewenste niveau. Is de spanning te hoog, dan kan het zo zijn dat je dynamo te lang je accu oplaadt. In plaats van een voltmeter kun je hiervoor ook een circuittester gebruiken.

Snel een nieuwe auto accu nodig?

Werkt je auto accu echt niet meer? Dan is het tijd om hem te vervangen. Een gemiddelde accu zal ongeveer 3-5 jaar meegaan voordat hij echt aan vervanging toe is. Je kunt eenvoudig online je nieuwe auto accu bestellen. Accuweb heeft meer dan twaalf jaar ervaring met het leveren van accu’s van topkwaliteit. Veel accu’s halen ze uit Duitsland, bij Johnson Controls, de producent van onder meer Varta batterijen.

Over Netwrite

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top