woensdag, november 14, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Specials / Cijfers / Vaker krediet voor bedrijven
Vaker krediet voor bedrijven

Vaker krediet voor bedrijven

  • Nederland
  • Het lukt bedrijven vaker om krediet aan te trekken. 72% van de ondernemers geeft aan dat zij hun kredietaanvraag geheel of deels gehonoreerd zagen, ten opzichte van 62% een half jaar eerder. Dat blijkt uit een enquête onder 1400 bedrijven die minister Henk Kamp van Economische Zaken (EZ) samen met de voortgang van het aanvullend actieplan MKB-financiering vandaag naar de Tweede Kamer stuurt.
  • Ministerie van Algemene Zaken
  • http://www.rijksoverheid.nl
  • info@minaz.nl
  • http://www.rijksoverheid.nl/nieuws/2014/12/31/vaker-krediet-voor-bedrijven.html

“Het is een positief signaal dat meer bedrijven aangeven krediet aan te kunnen trekken. Samen met VNO-NCW, MKB Nederland, banken en andere financiers blijven wij werken aan betere toegang tot financiering. Ondernemers moeten meer kansen krijgen om te investeren, te ondernemen en door te groeien. Dat is van groot belang voor het verdere herstel van de economie in 2015″, aldus de bewindspersoon.

Stijgende lijn

Het slagingspercentage van kredietaanvragen ligt met de stijging naar 72% weer bijna op het niveau van begin 2013. Om de stijgende lijn voort te zetten, blijft er werk aan de winkel. Binnen het kleinbedrijf groeit het aantal gehonoreerde aanvragen bijvoorbeeld wel, maar is de toename nog relatief beperkt (van 44% naar 49%).

Actieplan

Om MKB-ondernemers tegemoet te komen die problemen ondervinden bij het financieren van hun groeiplannen, kondigde het kabinet in juli het aanvullend actieplan MKB-financiering aan. Naast €155 miljoen aan investeringen stelt minister Kamp met het actieplan €1 miljard beschikbaar aan extra garantiekapitaal. De eerste resultaten van het actieplan worden zichtbaar. Zo kunnen kleine en middelgrote bedrijven vanaf 1 december 2014 maximaal €250.000 in plaats van €150.000 microfinanciering en begeleiding aanvragen bij de stichting Qredits met steun vanuit EZ. Met het Dutch Venture Initiative investeert EZ daarnaast in innovatieve Nederlandse bedrijven. €113 miljoen van de €150 miljoen is inmiddels toegekend aan investeringsfondsen. En bovendien gaan bedrijven, waaronder Heineken, Randstad en DSM, in 2015 met EZ aan de slag om sneller facturen goed te keuren, zodat er extra financieringsruimte ontstaat voor het MKB.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top