zondag, oktober 21, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / Valeda.nl speelt als 1e webwinkel in op groeiende vraag naar achteraf betalen
Valeda.nl speelt als 1e webwinkel in op groeiende vraag naar achteraf betalen

Valeda.nl speelt als 1e webwinkel in op groeiende vraag naar achteraf betalen

  • Nederland
  • Consumenten kunnen elektronica, speelgoed, huishoudelijke apparaten en kantoorartikelen via internet voortaan ook op rekening kopen en achteraf betalen. Online warenhuis Valeda.nl voor huis, school, hobby en kantoor speelt als een van de eerste webwinkels in Nederland in op de groeiende vraag naar deze vorm van betalen onder consumenten.
  • Valeda.nl
  • http://www.valeda.nl
  • verkoop@valeda.nl

Tot nu konden alleen bedrijven op rekening kopen bij webwinkels. Consumenten moesten steeds vooraf betalen, bijvoorbeeld via iDeal of creditcard. Valeda.nl stelt zijn volledige assortiment van 40.000 artikelen nu open voor achteraf betalen door particulieren.

Met name voor elektronica, zoals smartphones, tablets, computers, camera’s en apparaten voor lichaamsverzorging, biedt dat nieuwe mogelijkheden voor de consument. ,,Op een paar webwinkels na, die overigens andere producten verkopen, zijn wij de enige die dit doen. We vinden dit een kwestie van service aan de klant,” zegt directeur Gerard Osinga.

Uit recent onderzoek blijkt dat 27 procent van de consumenten die via een webwinkel artikelen kopen, het liefst achteraf betaalt. Meer dan een kwart koopt zelfs niets bij een webwinkel als je alleen vooraf kunt betalen. Als reden geven ze op dat ze niet kunnen zien of een webwinkel betrouwbaar is. Bovendien wil bijna de helft van de mensen het artikel eerst in handen hebben, voordat ze er een groot bedrag aan uit willen geven.

Bij Valeda.nl krijgen ze het artikel thuisgestuurd en kunnen dan kijken of het bevalt. Is dat zo, dan betalen ze binnen veertien dagen de factuur. Bevalt het niet, dan kunnen ze het kosteloos terugsturen.

Ondernemers die consumenten op deze manier achteraf op rekening laten betalen, lopen echter een groot risico. Toch neemt Valeda.nl deze stap. ,,Zeker voor elektronicaproducten loopt je daarbij een risico. Maar wij vinden dat je vertrouwen eerst moet geven om het te kunnen ontvangen,” verklaart Osinga.

Valeda.nl is gevestigd in Rotterdam, van waaruit het zo’n 20.000 klanten in heel Europa bedient. Osinga: ,,Wij hopen dat wij het eerste schaap zijn dat over de dam komt en dat andere webwinkels zullen volgen. Dat verhoogt het betalingsgemak voor consumenten aanzienlijk.”

http://www.valeda.nl

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top