donderdag, november 15, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Landen / Anderen / Van Genechten wint in Polen
Van Genechten wint in Polen

Van Genechten wint in Polen

  • Anderen
  • Jonas Van Genechten heeft de vierde etappe van de Ronde van Polen op zijn naam geschreven. Met 236 kilometer was het de langste rit. Boris Vallée sprong mee in een vroege vlucht, die kreeg echter niet veel ruimte. Daarna trokken Edmondson, Krizek en Taciak ten aanval. In de finale sprongen Cousin en Kasperkiewicz naar hen toe.
  • Ridley
  • http://www.ridley-bikes.com
  • info@ridley-bikes.com
  • http://www.ridley-bikes.com/be/nl/news/id/466/van-genechten-wint-in-polen

Acht kilometer voor het einde, in de laatste plaatselijke ronde van 12,3 kilometer in Katowice, waren alle koplopers gevat. Er volgden nog enkele uitvallen, onder andere van Thor Hushovd. Toch zou een massasprint over de zege beslissen. Jonas Van Genechten bleek de snelste. Jacopo Guarnieri moest vrede nemen met de tweede plaats, Luka Mezgec werd derde. Voor Van Genechten is het de tweede overwinning van het seizoen na Gullegem Koerse en dit in een WorldTour-koers.

Jonas Van Genechten: “Ik ben uiteraard heel gelukkig met deze overwinning. Het was een snelle sprint, want aan het eind ging het in dalende lijn. Je moest de juiste timing hebben om te winnen. Op twee ronden van het einde hebben we beslist dat ik zou sprinten. Kenny Dehaes voelde zich niet 100%. Ik kreeg echt het vertrouwen van de hele ploeg. Kenny knapte het laatste deel van het werk op bij ons, tot de laatste drie kilometer. Het was niet eenvoudig om gegroepeerd te blijven. Elke renner van het team heeft een groot deel van het werk verricht. Ik wil hen allemaal bedanken.”

“Tot aan de voet van het laatste hellinkje zat ik heel goed gepositioneerd. Daarna heb ik een inspanning geleverd om me goed te plaatsen voor de slotkilometer. Deze overwinning is een bevestiging van mijn conditie en toont dat ik mijn mannetje kan staan op het hoogste niveau. Al van bij het begin van het seizoen verkeer ik in een goede vorm. Hier lag een kans voor mij om te grijpen en het is gelukt.”

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top