zaterdag, oktober 20, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Culturele Instellingen / Van Gogh leeft op social media: 250.000 Facebook fans
Van Gogh leeft op social media: 250.000 Facebook fans

Van Gogh leeft op social media: 250.000 Facebook fans

  • Nederland
  • Het Van Gogh Museum heeft sinds het begin van dit jaar ruim 50.000 nieuwe Facebook-fans, waardoor het totaal aantal uitkomt op 250.000. Dit in tegenstelling tot dezelfde periode vorig jaar, toen kwamen er 20.000 fans bij. Hoogtepunt in de toenemende belangstelling was te zien op 31 januari, de geboortedag van Theo van Gogh’s zoon Vincent. De geboorte van zijn neefje inspireerde Vincent van Gogh om De Amandelbloesem te schilderen voor de Parijse babykamer. Ook de wekelijkse video’s over de huidige tentoonstelling Félix Vallotton: Het vuur onder het ijs zorgen voor veel ‘likes’ en ‘shares’.
  • Van Gogh Museum
  • http://www.vangoghmuseum.nl
  • info@vangoghmuseum.nl
  • http://www.vangoghmuseum.nl/vgm/index.jsp?page=347018&lang=nl

Van Gogh was een verhalenverteller. Hij vertelde in zijn eigen woorden kleine anekdotes over wat hem bezighield en wat hem inspireerde. Dat deze verhalen nog steeds tot ieders verbeelding spreken, blijkt wel uit de blijvende stijgende lijn in het aantal online- bewonderaars.

Van Gogh experimenteerde graag met nieuwe technieken en had zijn werk willen tonen aan zoveel mogelijk mensen. Het Van Gogh Museum vertelt zijn verhalen daarom niet alleen in het museum, maar ook in de gedrukte publicaties, op verschillende websites en via nieuwe media.

Het aantal volgers op Twitter steeg naar 80.000. Google+ kreeg er bijna een half miljoen volgers bij.

www.facebook.com/vangoghmuseum
www.twitter.com/vangoghmuseum
www.google.com/+vangoghmuseum

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top