zondag, februari 23, 2020
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Culturele Instellingen / Van Gogh Museum: 12 meter lange glasvinnen voor nieuwe entree
Van Gogh Museum: 12 meter lange glasvinnen voor nieuwe entree

Van Gogh Museum: 12 meter lange glasvinnen voor nieuwe entree

  • Nederland
  • De langste glasvin ooit geplaatst in Nederland, van 12 meter lengte, is vandaag geplaatst in het glasdak van het nieuwe entreegebouw van het Van Gogh Museum aan het Museumplein.
  • unnamed
  • Van Gogh Museum
  • http://www.vangoghmuseum.nl
  • info@vangoghmuseum.nl
  • http://www.vangoghmuseum.nl/nl/over-het-museum/pers/persberichten/12-meter-lange-glasvinnen-voor-nieuwe-entree

De extra sterke, geharde en gelaagde glasvinnen vormen samen met 650 m2 koud gebogen gevelglas en 600 m2 vlak dakglas het transparante entreegebouw. Door de extra 800 m2 van de nieuwe entree is het museum beter uitgerust voor een groeiend aantal bezoekers in de toekomst. De glazen entree – naar een ontwerp van Kisho Kurokwa en uitgewerkt door Hans van Heeswijk architecten in samenwerking met Octatube – wordt gerealiseerd door het Rijksvastgoedbedrijf, de eigenaar van het museumgebouw. Het Van Gogh Museum financiert dit bouwproject grotendeels zelf: van de benodigde € 20 miljoen is € 16 miljoen binnen; de overige € 4 miljoen wordt nog geworven. De oplevering staat gepland voor zomer 2015. Het Van Gogh Museum is gedurende de hele bouwperiode open voor publiek.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top