dinsdag, oktober 19, 2021
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Culturele Instellingen / Van Gogh Museum: Conservator Leo Jansen naar Huygens ING/RKD voor Mondriaan-editie-project
Van Gogh Museum: Conservator Leo Jansen naar Huygens ING/RKD voor Mondriaan-editie-project

Van Gogh Museum: Conservator Leo Jansen naar Huygens ING/RKD voor Mondriaan-editie-project

  • Nederland
  • “Wij zijn bijzonder trots dat onze conservator Leo Jansen gaat meewerken aan het Mondriaan-editie-project binnen een gerenommeerd instituut als het RKD Nederlands instituut voor kunstgeschiedenis en het Huygens Instituut voor Nederlandse Geschiedenis/KNAW. We vinden het ontzettend jammer dat hij ons gaat verlaten, maar we zijn ervan overtuigd dat hij aan dit ambitieuze project met dezelfde bevlogenheid zal gaan werken zoals hij die bevlogenheid twintig jaar lang op diverse manieren heeft ingezet voor het Van Gogh Museum in het algemeen en de totstandkoming van de wetenschappelijke Van Gogh brieveneditie in het bijzonder,” aldus de directeur van het Van Gogh Museum Axel Rüger.
  • Van Gogh Museum
  • http://www.vangoghmuseum.nl
  • info@vangoghmuseum.nl
  • http://www.vangoghmuseum.nl/vgm/index.jsp?page=347623&lang=nl

Leo Jansen heeft als onderzoeker, Hoofd Onderzoek en de laatste acht jaar als Conservator Schilderijen veel voor het Van Gogh Museum betekend. Hoogtepunten zijn de bijdragen aan de wetenschappelijke reeks Van Gogh Studies en tentoonstellingen zoals Van Goghs brieven. De kunstenaar aan het woord (2009) en Vincent. Het Van Gogh Museum in de Hermitage (2011).

Hij was 15 jaar verbonden aan het Van Gogh Brievenproject en realiseerde in die periode, samen met Hans Luijten en Nienke Bakker, een wetenschappelijke editie van de volledige correspondentie van Van Gogh. Hij was medeverantwoordelijk voor de Engelstalige website www.vangoghletters.org, in samenwerking Huygens ING en de internationaal gelauwerde zesdelige uitgave Vincent van Gogh – De brieven. De compleet geïllustreerde en geannoteerde uitgave, die ook vertaald werd in het Engels en Frans.

Leo Jansen blijft als adviseur bij het Van Gogh Brievenproject betrokken, waaronder dit najaar bij de verschijning van vertalingen van Van Goghs brieven in Turkije, China, Noorwegen en de VS. Ook heeft hij een belangrijke bijdrage geleverd aan de nieuwe presentatie van de vaste collectie van het Van Gogh Museum die vanaf oktober te zien zal zijn.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top