zaterdag, oktober 20, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Culturele Instellingen / Van Gogh Museum: Officiële opening Zalando presents 10 Days Downtown
Van Gogh Museum: Officiële opening Zalando presents 10 Days Downtown

Van Gogh Museum: Officiële opening Zalando presents 10 Days Downtown

  • Nederland
  • Onderdeel van Mercedes-Benz FashionWeek Amsterdam in het Van Gogh Museum Op vrijdag 4 juli opent de Zalando presents 10 Days Downtown, onderdeel van Mercedes-Benz FashionWeek Amsterdam in het Van Gogh Museum met bijzondere workshops van de talentvolle ontwerpers Franzel Amsterdam en Fernanda Fernandes. Tijdens het event krijgt de bezoeker een kijkje achter de schermen van het ontwerpproces en laten de designers zien hoe Van Gogh hen inspireert. “Vincent van Gogh is een inspiratiebron voor mij om altijd te blijven zoeken naar vernieuwing, zoals hij dat zelf ook deed”, aldus designer Eric Franzel.
  • Vrijdagavond Fashionweek
  • Van Gogh Museum
  • http://www.vangoghmuseum.nl
  • info@vangoghmuseum.nl
  • http://www.vangoghmuseum.nl/vgm/index.jsp?page=352666&lang=nl

Van Gogh inspireert nog altijd

Wat maakt kunst tot wat het is en hoe verhouden mode en haute couture zich tot de klassieke meesters? Designers Eric Franzel (Franzel Amsterdam) en Fernanda Fernandes laten door middel van hun eigentijdse ontwerpen zien dat de in juli 1890 overleden Van Gogh nog altijd een belangrijke inspiratiebron is voor velen. Franzel laat eigen werken zien en nodigt de bezoeker uit een canvas jas zelf te bewerken. Fernandes presenteert haar afstudeercollectie waarmee zij haar voorliefde laat zien voor traditioneel vakmanschap gecombineerd met innovatieve materialen. Ook hier wordt de bezoeker betrokken bij het proces dat de designer doorloopt.

Vrijdagavondprogramma 4 juli

De openingsavond is onderdeel van de Vrijdagavondprogrammering in de maand juli met het thema “Famous when you’re dead”. Tijdens de Vrijdagavonden laat het museum zien hoe hedendaagse kunstenaars nog steeds door thema’s uit Van Goghs leven en werk geïnspireerd worden.

Om 19.30 opent Zalando presents 10 Days Downtown. Gedurende de avond zijn er, naast de workshops van Fernanda Fernandes en Franzel Amsterdam, verschillende optredens van onder andere The Vagary, Snode Plannen, VJ’s Noralie en Televisuals en rondleidingen langs de topstukken van Van Gogh.

Zalando presents 10 Days Downtown, onderdeel van Mercedes-Benz FashionWeek Amsterdam

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top