vrijdag, mei 24, 2019
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Culturele Instellingen / Van Gogh Museum trekt ook in 2013 ruim 1,4 miljoen bezoekers
Van Gogh Museum trekt ook in 2013 ruim 1,4 miljoen bezoekers

Van Gogh Museum trekt ook in 2013 ruim 1,4 miljoen bezoekers

  • Nederland
  • Online toppositie op Twitter, Google+ en Facebook Met opnieuw een hoog bezoekersaantal en een snel groeiende online fanbase sluit het Van Gogh Museum een succesvol jaar af.
  • Van Gogh Museum
  • http://www.vangoghmuseum.nl
  • info@vangoghmuseum.nl
  • http://www.vangoghmuseum.nl/vgm/index.jsp?page=339006&lang=nl

In 2013 bezochten ruim 1,4 miljoen Van Gogh liefhebbers de collectie van het museum. Mede dankzij de tijdelijke presentatie in de Hermitage Amsterdam is dat hetzelfde bezoekersaantal als vorig jaar. Daarnaast groeit het online netwerk van het Van Gogh Museum exponentieel, de fanbase op Facebook steeg van 75.000 naar 200.000, op Twitter van 50.000 naar 75.000 en maar liefst meer dan 3 miljoen Van Gogh fans volgen het museum via Google+. Daarmee heeft het museum in Nederland een online toppositie en met Google+ zelfs ook wereldwijd een nummer 1 positie onder musea.

“Ondanks de sluiting wegens de renovatie is het ons gelukt onze collectie het hele jaar zichtbaar te houden in Nederland. Eerst in de Hermitage en vanaf mei weer in ons eigen museumgebouw aan het Museumplein. Zichtbaar houden van de werken was voor ons een absolute topprioriteit,” aldus Axel Rüger, directeur Van Gogh Museum. “Met de jubileumtentoonstelling Van Gogh aan het werk, de kroon op acht jaar wetenschappelijk onderzoek naar de werkwijze van Van Gogh, heropenden we de dag na de inhuldiging van de koning, op 1 mei. Vanaf dat moment zien wij een enorme toeloop van bezoekers. Na onze heropening is het Museumplein weer compleet en genieten de drie musea grote belangstelling uit binnen- en buitenland. Dat geeft veel vertrouwen in 2014, waarin we onder meer de nieuwe tentoonstelling Félix Vallotton: het vuur onder het ijs tonen en hopen te starten met de bouw van de nieuwe entree.”

Van Gogh opnieuw populair onder Nederlanders

De nieuwe opstelling van bekende Van Gogh topstukken in de Hermitage had een behoorlijke aantrekkingskracht op Nederlanders. Over het afgelopen jaar bezochten in totaal ruim 170.000 Nederlanders de Van Gogh collectie. Met de ontdekking van een belangrijk werk van Van Gogh bereikte het feestjaar zijn top en stroomden zowel pers als bezoekers toe om Zonsondergang bij Montmajour te bekijken. Het schilderij is nog tot en met september 2014 te zien in het museum.

Bouw van nieuwe entree in 2014

Het afgelopen jaar stond ook in het teken van de voorbereidende activiteiten voor de bouw van een nieuwe entree. De fondsenwerving voor de realisatie van de entree levert aanzienlijke bedragen op; de sponsorgesprekken met bedrijven en particulieren voor het overige benodigde bedrag zijn in volle gang.

Ook de succesvolle introductie van de Relievo’s, een nieuwe generatie hoogwaardige reproducties van vijf meesterwerken van Van Gogh die het museum ontwikkelde in samenwerking met Fujifilm in België, vormt een belangrijke inkomstenbron en draagt bij aan de stevige financiële basis van het museum. De lancering in Hong Kong, Taiwan en Benelux van deze reproducties trok de aandacht van de wereldpers.

Elke dag open in 2014

In 2014 is het Van Gogh Museum elke dag open, ook op Nieuwjaarsdag van 11 tot 18 uur, met allerlei activiteiten voor families zoals workshops, rondleidingen en speurtochten.

Vanaf 14 februari is de tentoonstelling Félix Vallotton: het vuur onder het ijs te zien. Zo’n 60 schilderijen uit internationale musea als het Musée d’Orsay in Parijs, Kunsthaus Zürich, The Baltimore Museum of Art, The Art Institute of Chicago en privéverzamelingen geven samen met 40 prenten uit de collectie van het Van Gogh Museum een overzicht van alle facetten van deze Frans-Zwitserse Les Nabis-kunstenaar. Alle informatie is te vinden op www.vangoghmuseum.nl.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top