maandag, november 19, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Culturele Instellingen / Van Goghs meesterwerken vastgelegd in reliefografie. Lancering in Benelux
Van Goghs meesterwerken vastgelegd in reliefografie. Lancering in Benelux

Van Goghs meesterwerken vastgelegd in reliefografie. Lancering in Benelux

  • Nederland
  • Prinses Anita van Oranje en Willem van Gogh tonen de Relievo Zonnebloemen Prinses Anita van Oranje, fervent Van Gogh-liefhebber, heeft vandaag een nieuwe generatie Van Gogh reproducties gelanceerd, genaamd Relievo’s. De Relievo - ontstaan uit een jarenlange samenwerking tussen het Van Gogh Museum en Fujifilm - toont alle details van het originele schilderij, inclusief de achterzijde met labels van musea waar het origineel ooit is tentoongesteld. Elke Relievo is genummerd en geaccordeerd door een conservator van het Van Gogh Museum. De Relievo-collectie bestaat uit de vijf werken Amandelbloesem (1890), Zonnebloemen (1889), De oogst (1888), Korenveld onder onweerslucht (1890) en Boulevard de Clichy (1887) en wordt in de Benelux gedistribueerd door Tribute International.
  • Van Gogh Museum
  • http://www.vangoghmuseum.nl
  • info@vangoghmuseum.nl
  • http://www.vangoghmuseum.nl/vgm/index.jsp?page=338691&lang=nl

De Relievo’s benaderen het origineel zo dicht mogelijk en tonen alle details inclusief craqueléscheurtjes en de verschillende diktes verf van het originele schilderij. De achterzijde met stickers en labels toont de locatie en data van tentoonstellingen waar het origineel ooit heeft gehangen. Er zijn ook duidelijk verschillen. Zo is de Relievo gemaakt met kleurechte inkten en toont de achterzijde een zegel met een unieke nummering en een aanduiding dat het een Relievo betreft.

Nieuwe generatie reproducties

Axel Rüger, directeur van het Van Gogh Museum: “De verkoop van reproducties doen wij al sinds de oprichting van het museum. Met de komst van deze zeer innovatieve en hoogwaardige techniek, lanceren we een nieuwe generatie. Dit past bij onze strategie en de invulling van ondernemerschap in de culturele sector. Bovendien vergroten we zo de toegankelijkheid van de werken van Van Gogh en inspireren we mensen op een heel nieuwe manier.”

Hoogwaardige ‘Reliefografie’-techniek

Het Van Gogh Museum ontwikkelde in zeven jaar samen met Fujifilm de speciale ‘Reliefografie’-techniek. Allereerst worden de originele kunstwerken gescand met een multidimensionale scanner waardoor het exacte reliëf van het schilderij wordt vastgelegd. Dit scannen gebeurt in het museum. De 3D-scan wordt vervolgens gecombineerd met een professionele, hoge resolutie tweedimensionale print. Daarop volgt een colour matching proces met het originele schilderij in het museum. Het formaat, de kleuren en het reliëf worden zo exact mogelijk vastgelegd. Hierbij wordt gebruik gemaakt van de hoogste kwaliteit inkten en de beste materialen. Het hele proces wordt nauw gevolgd door experts van het museum.

Wereldwijde distributie

Verkoop van de Relievo´s in de Benelux vindt plaats via distributeur Tribute International in Amsterdam. Al eerder werden de Relievo’s in Hong Kong en Taipei gelanceerd en vanaf half januari wordt vindt de lancering plaats tijdens de LA Art Show in Los Angeles.

De opbrengsten gebruikt het Van Gogh Museum onder meer voor het nieuwe entreegebouw aan de Museumpleinzijde. Daarnaast worden de extra gelden ingezet om ook op de langere termijn de kwaliteit van het museum en zijn collectie te waarborgen. De Relievo’s worden ook ingezet voor educatie. Zo kunnen bezoekers van de huidige tentoonstelling Van Gogh aan het werk die nog tot en met 12 januari 2014 te zien is in het Van Gogh Museum, fragmenten van een Relievo aanraken waardoor ze de structuur van een doek zelf kunnen voelen en ervaren.

www.vangoghmuseumedition.com

De Relievo-collectie wordt tot en met maandag 16 december 2013 aan publiek getoond op het evenement Masters of LXRY in Amsterdam RAI en is op afspraak te zien in het Schiphol VIP Center. Alle informatie is te vinden op www.vangoghmuseumedition.com.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top