maandag, oktober 22, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / Van Hool-fabriek in Macedonië officieel ingehuldigd
Van Hool-fabriek in Macedonië officieel ingehuldigd

Van Hool-fabriek in Macedonië officieel ingehuldigd

  • Internationale
  • Skopje, Macedonië – de heer Nikola Gruevski, Eerste Minister van Macedonië, en tal van andere Macedonische regeringsleden, tekenden present op de officiële inhuldiging van de nieuwe bussen-fabriek van Van Hool in Skopje, Macedonië. Met deze investering van 25 miljoen € wil het bedrijf uit Koningshooikt haar positie op de internationale coach- en busmarkt in de komende jaren bestendigen en versterken. Filip Van Hool, CEO bij Van Hool NV, verklaarde naar aanleiding van de officiële inhuldiging dat vanaf 2015 ook een nieuw type coach, de “EX (fonetisch: e-iks), voor de Europese en andere nieuwe markten in Macedonië zal gebouwd worden.
  • Van Hool
  • http://www.vanhool.be
  • info@vanhool.be
  • http://www.vanhool.be/NED/actua/vanhoolmacedonia.html
  • Eerste Minister Nikola Gruevski van Macedonië knipt het lint door
  • Investering van 25 miljoen € biedt Van Hool nieuwe opportuniteiten in binnen- en buitenland
  • Reeds meer dan 125 voertuigen geproduceerd door 430 medewerkers in Macedonië

Van Hool kondigde begin 2012 aan dat het een groot order voor 500 coaches uit Amerika had binnengehaald. Het betrof 2 bestellingen : een eerste order voor 300 standaard-coaches en een tweede order voor 200 coaches met een hoge toegevoegde waarde. Om het eerste order binnen te halen was het bedrijf uit Koningshooikt genoodzaakt om een investering van 25 miljoen € te realiseren in een nieuwe fabriek in Macedonië. Filip Van Hool, CEO bij Van Hool licht die beslissing toe : “Van Hool wil een rol van betekenis blijven spelen op de Amerikaanse markt.

Het was van in het begin duidelijk dat wij die 300 standaard-coaches niet in België konden bouwen: de kostprijs, vooral omwille van de hoge loonkosten, voor het bouwen van een serie standaard-coaches, was te hoog. Na een grondige analyse van de verschillende mogelijkheden, beslisten we om een nieuwe fabriek in Macedonië te bouwen. Het land, hoewel geen lid van de EU, is toch Europees geïnspireerd. Het gunstige investeringsklimaat, samen met de arbeidsvoorwaarden en de competenties van de bijzonder gemotiveerde arbeiders, hebben er ons toe aangezet om een investering te doen van 25 miljoen € in Macedonië. Trouwens, hadden we die investering voor dat eerste order niet gedaan, dan hadden we het tweede order voor coaches met hoge toegevoegde waarde die in Koningshooikt gebouwd worden, niet binnen gehaald.”

De productie in de nieuwe fabriek van Van Hool startte in juli 2013. Amper een jaar eerder werd de eerste spadesteek, symbool voor de start van de bouw van de fabriek, door diezelfde Eerste Minister van Macedonië in de grond gestoken. De eerste afgewerkte coach verliet de fabriek op 15 oktober 2013. Ondertussen werken 431 Macedonische medewerkers (410 mannen en 21 vrouwen) in het gloednieuwe bedrijf en werden reeds meer dan 125 coaches gebouwd voor de Amerikaanse markt. Dit jaar worden zo’n 300 voertuigen voor die Amerikaanse markt gebouwd in Macedonië.

Tijdens de officiële opening verklaarde CEO Filip Van Hool ook : “Deze vestiging biedt op korte termijn nog meer perspectieven. We volgen de evolutie van de bus- en coachmarkt kort op de voet. We zijn er van overtuigd dat voor een bepaald type coach, eveneens een type standaard-coach, nog heel wat opportuniteiten zijn in Europa en andere gebieden. Om die reden gaan we vanaf het vierde kwartaal van dit jaar in Skopje een voertuig bouwen, dat de modelnaam “EX” (fonetisch : ee-ieks) meekrijgt. Onderzoek, ontwikkeling en verkoop van het voertuig gebeuren integraal in Koningshooikt, België. We plannen het voertuig tijdens de Internationale beurs IAA in Hannover, Duitsland, (25/9/2014 – 2/10/2014) voor het eerst aan het internationale publiek te presenteren.

Van Hool is een Belgisch onafhankelijk constructeur van bussen, touringcars en industriële voertuigen. Het bedrijf, opgericht in 1947 is gevestigd in Koningshooikt. Het overgrote deel van de productie is bestemd voor Europa en Amerika. Van Hool telt ruim 4.000 medewerkers wereldwijd waarvan het grootste deel uiteraard in de productievestigingen in Koningshooikt en Bree (België) en in Skopje (Macedonië).

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top