maandag, maart 18, 2019
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / Van Hool presenteert EX in wereldpremière op IAA
Van Hool presenteert EX in wereldpremière op IAA

Van Hool presenteert EX in wereldpremière op IAA

  • Belgie
  • Van Hool, de Belgische constructeur van bussen, touringcars en industriële voertuigen, presenteert op de ‘Internationale Automobil Ausstellung IAA Nutzfahrzeuge’ (25 september 2014 tem 2 oktober 2014) de EX, een gloednieuw gamma touringcars voor de Europese markt. Met de wereldpremière van de EX, zet Van Hool een nieuwe stap in de rijkgevulde geschiedenis van het bedrijf. Het EX-gamma zal, in eerste instantie, op de markt gebracht worden in 2 hoogtes en 3 lengtes.
  • Van Hool
  • http://www.vanhool.be
  • info@vanhool.be
  • http://www.vanhool.be/NED/actua/ex.html

Het modellenpallet bestaat uit eerder gestandaardiseerde 2 of 3-assige voertuigen die, naargelang de configuratie, kunnen ingezet worden voor het vervoer van toeristen, lijndiensten of intercity-diensten. De EX zal vanaf het vierde kwartaal van 2014 gebouwd worden in de Van Hool-fabriek in Skopje, Macedonië en zal vanaf het eerste kwartaal 2015 op de Europese wegen te bewonderen zijn. Een verdere uitbreiding van het EX-gamma is gepland maar hieromtrent worden geen details vrijgegeven.

Filip Van Hool, CEO bij Van Hool, gaf volgende toelichting : “Van Hool wil met de EX ook nieuwe klanten bereiken in gans Europa en haar intrede doen op nieuwe markten. De EX wordt het instapmodel voor hoofdzakelijk touringcar-bedrijven en lijndienst-operatoren die de waarden van het Van Hool-gamma kennen: een grote betrouwbaarheid van het voertuig gekoppeld aan een hoge afwerkingsgraad.

Het gestandaardiseerde EX-gamma zal bovendien aan bijzonder scherpe prijzen op de markt gebracht worden doordat de optie-lijst eerder beperkt gehouden wordt en omdat het voertuig, net zoals gelijkaardige voertuigen van concurrenten, in een land (ic. Macedonië) gebouwd wordt waar de globale productie-kosten lager zijn dan in West-Europa. De Van Hool-fabriek in Skopje, Macedonië, heeft de capaciteit om dit nieuwe gamma te bouwen en ondertussen hebben de plaatselijke medewerkers ook de ervaring, om de nieuwe EX vanaf het 4de kwartaal in productie te nemen.”

De EX werd volledig ontworpen en ontwikkeld in het moederbedrijf van Van Hool gevestigd in Koningshooikt, België. Het compleet nieuwe, moderne en strakke binnen- en buitendesign van de EX weerspiegelt de kenmerken van het voertuig: functioneel en efficiënt. Alle EX-modellen worden uitgerust met motoren uit het PACCAR MX11 – Euro 6 aanbod en krijgen standaard een GO handgeschakelde versnellingsbak. Optioneel zijn ZF AsTronic en ZF Ecolife automatische versnellingsbakken mogelijk. Meer gedetailleerde informatie wordt ter beschikking gesteld op de persconferentie die Van Hool organiseert op dinsdag 24 september om 14u00 op haar beursstand in Hall 11 stand E22 tijdens IAA 2014 in Hannover, Duitsland.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top