vrijdag, januari 15, 2021
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / Van Lanschot bereikt overeenstemming over nieuwe pensioenregeling
Van Lanschot bereikt overeenstemming over nieuwe pensioenregeling

Van Lanschot bereikt overeenstemming over nieuwe pensioenregeling

  • Nederland
  • Van Lanschot heeft overeenstemming bereikt met de Ondernemingsraad over een nieuwe pensioenregeling. Vanaf 1 januari 2015 bestaat de pensioenregeling uit een combinatie van een collectieve en een individuele beschikbare premieregeling. Van Lanschot heeft geen bijstortingsverplichting en kan geen aanspraak maken op eventuele overschotten van het pensioenfonds.
  • Van Lanschot Bankiers
  • https://www.vanlanschot.nl
  • vanlanschot@vanlanschot.com
  • https://corporate.vanlanschot.nl/nl/nieuws/persberichten/20150105-pensioenregeling/

Met deze aanpassing beperkt Van Lanschot de risico’s en volatiliteit van de pensioenkosten. Ter compensatie voor de overgedragen risico’s heeft Van Lanschot een eenmalige storting van € 50 miljoen gedaan in het Van Lanschot pensioenfonds.

In 2014 heeft de aanpassing van de pensioenregeling per saldo een positief effect op het nettoresultaat van Van Lanschot ter grootte van naar verwachting ruim € 50 miljoen. Dit is het gevolg van de vrijval van de netto pensioenverplichting en de verwerking van de eenmalige storting.

De phase-in Common Equity Tier I-ratio wordt negatief beïnvloed. Per 30 september 2014 bedroeg de phase-in Common Equity Tier I-ratio exclusief ingehouden winst van het lopende boekjaar 14,1%. Deze ratio daalt door de wijziging van de pensioenregeling naar verwachting circa 1%-punt. De ratio inclusief ingehouden winst daalt naar verwachting circa 0,4%-punt. Het effect op de fully loaded Common Equity Tier I-ratio is beperkt.

In de jaarcijfers over 2014, die op 10 maart 2015 zullen worden gepubliceerd, zal het effect van de wijziging van de pensioenregeling zijn verwerkt.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top