dinsdag, oktober 19, 2021
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / Van Lanschot: Mogelijke fusie doet aandeel Ahold goed
Van Lanschot: Mogelijke fusie doet aandeel Ahold goed

Van Lanschot: Mogelijke fusie doet aandeel Ahold goed

  • Nederland
  • De vrijage tussen grootgrutters Ahold en Delhaize deed de Nederlandse aandelenhandel goed vanochtend. Dat gold ook voor de Chinese renteverlaging. Zowel de AEX- als de AMX-index opende fractioneel hoger.
  • Van Lanschot Bankiers
  • https://www.vanlanschot.nl
  • vanlanschot@vanlanschot.com
  • https://www.vanlanschot.nl/nieuws/nieuwsoverzicht/20150511-nl

Beleggers reageren positief op berichten dat Ahold (+7,9%) en het Belgische Delhaize gesprekken voeren over een mogelijke fusie. Daarbij is het vooral te doen om in de VS voordelen te behalen. Beide bedrijven behalen een groot deel van hun omzet en resultaat in de VS.

Hoewel beide bedrijven nog geen witte rook naar buiten brachten, reageren beleggers enthousiast. De meningen van analisten zijn verdeeld. Een samengaan van beide bedrijven zou kunnen leiden tot een hoger bedrijfsresultaat, betere inkoopvoorwaarden (door schaalgrootte) en uiteraard de nodige kostensynergieën.

Het aandeel ArcelorMittal (+1,2%) reageert positief op de Chinese renteverlaging. Ook de lichte stijging van diverse grondstofprijzen steunt de aandelenkoers van de staalgigant. En wellicht dat de advieswijziging die een ABN Amro-analist afgelopen vrijdag doorvoerde nog enige invloed heeft op de koersstijging vanochtend.

Air France-KLM (-0,9%) vervoerde in april minder passagiers (-2,0%) dan in dezelfde periode vorig jaar. Vooral op korte en middellange vluchten stapten minder mensen in de toestellen van de luchtvaartmaatschappij.

Vastgoedbelegger VastNed Retail (-2,3%) liet vanochtend weten dat de bezettingsgraad afgelopen kwartaal uitkwam op 96,4%. Een een lichte terugval, eind 2014 bedroeg het bezettingspercentage nog 97,6%. VastNed zag vooral in kleinere steden en dorpen de bezetting van zijn winkelpanden teruglopen. Op basis van deze tussentijdse update ziet het management geen aanleiding de verwachtingen voor 2015 bij te stellen. Integendeel. Voor dit jaar stelt de onderneming zich ten doel een direct resultaat per aandeel te realiseren tussen € 2,10 en € 2,30.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top