donderdag, april 9, 2020
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Rubrieken / Business & Ondernemerschap / Van McMuffin tot haute cuisine ontbijt
Van McMuffin tot haute cuisine ontbijt

Van McMuffin tot haute cuisine ontbijt

  • Nederland
  • Eerder dit jaar werd de Big Mac al omgetoverd tot een sterrenwaardige Steak Tartare, de Salade tot een frisse Gazpacho en de McFlurry tot een topcreatie met ‘krokante melk’. Dit gebeurde in de afleveringen van de food documentaireserie Kwaliteit & Herkomst, waarin topchefs met de ingrediënten van iconische McDonald’s producten aan de slag gaan en verwerken tot een haute cuisine gerecht. In de nieuwste en vierde aflevering gaat Meesterkok Soenil Bahadoer, eigenaar van twee-sterrenrestaurant De Lindehof in Nuenen, aan de slag met de ingrediënten van de McMuffin Bacon & Egg. Maar voordat Soenil aan zijn uitdaging begint, onderzoekt hij de herkomst van de eieren die gebruikt worden voor de bereiding van de McMuffin Bacon & Egg. Hij brengt daarvoor een bezoek aan de pluimveehouderij waar de vrije-uitloopeieren vandaan komen.
  • McDonald's
  • info@mcdonalds.nl

The Spicy Breakfast Lindehof Soenil gaat in deze aflevering dus aan de slag met de ingrediënten van de McMuffin Bacon & Egg en weet daar iets heel bijzonders van te maken. Hij bekroont zijn creatie met de titel ‘The Spicy Breakfast Lindehof’ en verrast menig ‘concullega’ met deze bijzondere transformatie. Het verbaast hen echter niet dat het resultaat zo verbluffend is. Soenil is namelijk een expert op het gebied van haute cuisine gerechten. Afkomstig uit Suriname is hij groot geworden met het idee dat het gezamenlijk bereiden van maaltijden de belangrijkste activiteit van de dag is. Het enthousiasme voor koken dat hij in deze periode heeft ontwikkeld vormde de basis voor zijn toekomst als Meesterkok. Na gewerkt te hebben in restaurants Parkheuvel en Scholteshof, werd Soenil in 1995 trotse eigenaar van Restaurant De Lindehof, waar hij in zijn periode maar liefst twee Michelinsterren verdiende. Soenil aan de slag met de ingrediënten van de McMuffin Bacon & Egg Kakelvers eitje Voordat Soenil aan zijn uitdaging begint, bezoekt hij de Brabantse pluimveehouderij, die in Nederland de vrije-uitloopeieren voor de McMuffin Bacon & Egg levert.

Hier leert de Meesterkok meer over de leefomgeving van de kippen van de vrije-uitloopeieren, die McDonald’s gebruikt bij de verse bereiding van het ei op de McMuffin. Afsluitend aan de rondleiding proeft Soenil een kakelvers eitje, die goed in de smaak valt. Soenil is positief over de producten die hij kan gebruiken voor zijn meesterlijke creatie van de McMuffin Bacon & Egg en geeft aan McDonald’s geregeld als voorbeeld aan te halen in zijn eigen keuken: “Als ik kijk waar ze de producten vandaan halen, hoe het verzorgd is en hoe hygiënisch ze ermee omgaan, dan denk ik bij mezelf: ze hebben het goed voor elkaar. Waarom ik dat vind? Omdat daar de hamburgers, de salades allemaal hetzelfde zijn. Op die manier wil ik het ook handhaven. Ik heb alleen andere gerechten op de kaart staan. Maar ik vind dat mijn jongens in de keuken een voorbeeld kunnen nemen aan de structuur die je terugziet bij McDonald’s.” Om aan het gerecht zijn unieke meesterkoktwist te geven, voegt Soenil drie zelfgekozen ingrediënten toe (marinade, specerijen en pekelwater) aan de ingrediënten van de McMuffin Bacon & Egg, waaronder vrije-uitloopei, cheddar smeltkaas, bacon en de ingrediënten van het McMuffin brood.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top