woensdag, december 19, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Rubrieken / Gezondheid & Schoonheid / Van Rijn: jongeren denken mee over campagne tegen gehoorschade
Van Rijn: jongeren denken mee over campagne tegen gehoorschade

Van Rijn: jongeren denken mee over campagne tegen gehoorschade

  • Nederland
  • Staatssecretaris Martin van Rijn (VWS) heeft de deelnemers van het Nationaal Jeugddebat in de Tweede Kamer gevraagd om mee te denken over de komende campagne tegen gehoorschade door harde muziek in het uitgaansleven. De campagne is bedoeld om jongeren aan het denken te zetten over wanneer zij risico lopen op gehoorschade en wat ze kunnen doen om het te voorkomen.
  • Ministerie van Algemene Zaken
  • http://www.rijksoverheid.nl
  • info@minaz.nl
  • http://www.rijksoverheid.nl/nieuws/2014/04/14/van-rijn-jongeren-denken-mee-over-campagne-tegen-gehoorschade.html

Groeiend probleem

Er zijn signalen dat gehoorschade door harde muziek onder jongeren een groeiend probleem is. Dat blijkt uit onderzoek van het RIVM dat staatssecretaris van Rijn in februari naar de Tweede Kamer stuurde. Dat onderzoek beschrijft onder andere dat tot 60% van jongeren die hebben meegedaan aan een zelftest aangeven dat ze weleens een piep horen na het uitgaan. Zo’n 20% heeft die piep zelfs permanent. Dat wijst op een onherstelbare gehoorbeschadiging.

Ideeën

De deelnemende jongeren opperden tijdens het debat al een aantal ideeën, zoals een campagnespotje met een harde piep, ervaringsverhalen van jongeren die een gehoorschade hebben opgelopen, oordoppen en concertkaartjes samen verkopen en een prominente rol voor bekende deejays en artiesten.

Als afsluiting van het debat applaudisseerden alle deelnemers zo hard mogelijk met oordoppen in hun oren. De campagne tegen gehoorschade moet in de tweede helft van 2014 van start gaan.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top