donderdag, februari 20, 2020
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Landen / Nederland / Varen door Amsterdam: muziek aan boord?
Varen door Amsterdam: muziek aan boord?

Varen door Amsterdam: muziek aan boord?

  • Nederland
  • Voor als u er nog niets over had gehoord: tijdens een vaartocht over de Amsterdamse grachten mag er geen versterkte muziek worden afgespeeld. Akoestische muziek daarentegen, is wél een optie. Dus, het wordt niet goedgekeurd om muziek over een speaker of box af te spelen, maar een accordeonist mee aan boord mag wel. En geef maar toe, dat is toch ook veel gezelliger!
  • NAUPAR
  • www.boothuren.amsterdam
  • webteam@naupar.com

Geluidsoverlast
Een dagje varen over de Amsterdamse grachten is voor velen een leuk en bijzonder uitje. Even nergens aan denken en genieten van de omgeving, uw gezelschap en de lekkere hapjes en drankjes. Sfeervolle muziek maakt deze ervaring helemaal af. U staat er misschien niet bij stil, maar rondom de grachten wonen ook mensen. Uit onderzoek is gebleken, dat deze mensen veel overlast ondervonden van vaartuigen met harde muziek. Om het varen ‘leuk’ te houden, voor zowel de mensen op de boot als voor de omwonenden, heeft de gemeente van Amsterdam besloten om versterkte muziek te verbieden.

De regels
Waterbedrijf Waternet zet zich in opdracht van de gemeente Amsterdam in voor schone en toegankelijke grachten. Oók de controle op geluidsoverlast op het water behoort tot hun takenlijst. Wanneer Waternet erachter komt dat een boot met versterkte muziek vaart, staat hier een fikse boete tegenover. Oftewel: het is belangrijk om te gaan varen met een organisatie waar versterkt geluid niet is toegestaan. NAUPAR boothuren.amsterdam is zo’n organisatie. Om het u helemaal makkelijk te maken, kunnen wij ook direct de wél toegestane, niet-versterkte muziek voor u regelen!

Heeft u interesse in een vaartocht met onversterkte muziek? Neem dan contact met ons op of bekijk onze vloot.

Over naupar

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top