zaterdag, oktober 20, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Specials / Mensen / Veel belangstelling gezonde school: extra geld VWS en OCW
Veel belangstelling gezonde school: extra geld VWS en OCW

Veel belangstelling gezonde school: extra geld VWS en OCW

  • Nederland
  • De bewindspersonen van de ministeries van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap stellen € 2 miljoen extra ter beschikking voor Sport, Bewegen en Gezonde Leefstijl op scholen. Het animo onder scholen is zo groot dat het huidige budget voor ondersteuning vanuit de Onderwijsagenda Sport, Bewegen en Gezonde Leefstijl niet toereikend is.
  • Ministerie van Algemene Zaken
  • http://www.rijksoverheid.nl
  • info@minaz.nl
  • http://www.rijksoverheid.nl/nieuws/2014/02/20/veel-belangstelling-gezonde-school-extra-geld-vws-en-ocw.html

Scholen kunnen inschrijven op extra ondersteuning voor Sport, Bewegen en Gezonde Leefstijl. Het aantal aanvragen voor ondersteuning eind 2013 is veel hoger (namelijk het dubbele) dan vooraf begroot door de Onderwijsraden. 1200 basisscholen (van de 8.000), 300 scholen in het voortgezet onderwijs (van de 750) en 50 MBO-scholen hebben al een aanvraag ingediend. Om meer scholen te ondersteunen is nu €2 miljoen extra beschikbaar voor de jaren 2014 en 2015.

De Onderwijsraden verzorgen samen met het RIVM Centrum Gezond Leven en sport- en gezondheidspartners een integraal onderwijsaanbod op deze thema’s. Scholen kunnen hierbij kiezen voor advies op maat van een Gezonde Schooladviseur, ondersteuning voor een Gezonde Schoolactiviteit of kunnen extra taakuren personeel inzetten voor sport, bewegen en gezonde leefstijl. Zo kan er bijvoorbeeld aandacht zijn voor gezond trakteren, een sportaanbod tijdens pauzes of adviezen hoe een schoolplein kinderen uitnodigt om te bewegen.

De bewindspersonen van OCW en VWS zetten hiermee hun gezamenlijke inzet in het programma Alles is Gezondheid… kracht bij. Het brede enthousiasme in het onderwijs voor preventie geven ze op deze manier een positieve extra impuls.

Kennis en informatie wordt aangeboden via de site gezondeschool.nl. De eerstvolgende mogelijkheid voor scholen voor het indienen van een aanvraag is van 28 maart tot en met 25 april 2014 via die website.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top