woensdag, oktober 5, 2022
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / Veel Nederlandse bedrijven nog niet klaar voor IBAN
Veel Nederlandse bedrijven nog niet klaar voor IBAN

Veel Nederlandse bedrijven nog niet klaar voor IBAN

  • Nederland
  • Duizenden bedrijven zijn nog steeds niet klaar met de invoering van de nieuwe internationale bankrekeningnummers IBAN. De situatie bij zo'n 2500 bedrijven is zelfs 'kritisch', zegt De Nederlandsche Bank (DNB) donderdag na berichtgeving hierover in het AD.
  • Parlementair Documentatie Centrum
  • http://www.europa-nu.nl
  • nv201@pdc.nl
  • http://www.europa-nu.nl/id/vjljbnmxn8zk/nieuws/veel_nederlandse_bedrijven_nog_niet?ctx=vhsjd8w6pdvc&tab=0&tab=0

Deze bedrijven die iedere maand honderden transacties verwerken kunnen na 1 augustus geen automatische incasso’s meer innen en vertraging oplopen bij betalingen. Ondernemingen die meer dan 1000 transacties per maand verwerken kunnen daardoor zelfs in financiële problemen komen. Dat zijn er ongeveer 200 tot 300, schat Bernard Juffermans van DNB.

Consumenten en bedrijven hebben tot 1 augustus de tijd gekregen de banknummers aan te passen. De grote bedrijven hebben dat inmiddels wel gedaan, maar 20.000 vooral kleinere organisaties zijn nog niet over. De toezichthouder waarschuwde eerder al dat bedrijven achterlopen met de invoering van de nieuwe betaalstandaard.

De meeste consumenten zijn inmiddels wel op de hoogte van de nieuwe rekeningnummers. Volgens DNB is 94 procent bekend met IBAN. ,,Een enkele consument zal op 1 augustus misschien nog even schrikken, maar is het nieuwe nummer eenmaal opgeslagen dan kan het niet meer mis gaan.” Het nieuwe Europese betalingssysteem SEPA zou in februari al worden ingevoerd, maar is door de Europese Commissie met zes maanden uitgesteld.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top