woensdag, oktober 5, 2022
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / Veerdienst Enkhuizen – Urk gaat weer van start!
Veerdienst Enkhuizen – Urk gaat weer van start!

Veerdienst Enkhuizen – Urk gaat weer van start!

  • Nederland
  • Veerdienst Enkhuizen – Urk gaat weer van start!
  • Naupar
  • webteam@naupar.com
  • Vanaf woensdag 8 juli 2015 is het weer mogelijk om aan boord van de Willem Barentsz van Enkhuizen naar Urk, en vice versa, te varen! De prachtige Willem Barentsz vaart al jaren in de zomermaanden tussen deze twee havenstadjes. Ook dit jaar zal het schip tot en met 15 augustus deze mooie route afleggen.

Vanaf woensdag 8 juli 2015 is het weer mogelijk om aan boord van de Willem Barentsz van Enkhuizen naar Urk, en vice versa, te varen! De prachtige Willem Barentsz vaart al jaren in de zomermaanden tussen deze twee havenstadjes. Ook dit jaar zal het schip tot en met 15 augustus deze mooie route afleggen.

De veerdienst

De Willem Barentsz vaart tussen 8 juli en 15 augustus iedere maandag tot en met zaterdag één keer per dag van Enkhuizen naar Urk, en weer terug. Het schip vertrekt om 10.45 uur van Enkhuizen en komt om 13.30 uur aan in Urk. De terugweg vanuit Urk start om 15.15 uur, zodat de topzeilschoener om 18.00 uur de haven van Enkhuizen weer binnen vaart. Zo heeft iedereen die een retourtocht reserveert ongeveer twee uur de tijd om het romantische Urk per fiets te verkennen en de gezellige straatjes met de typische Urker huisjes te bezoeken.

De Willem Barentsz

De driemaster Willem Barentsz is dankzij haar spierwitte romp, de vele zeilen en het teakhouten interieur een opvallende verschijning op het water. Aan dek kunnen de passagiers in luxe genieten van een ontspannende vaartocht. De bijna drie uur durende veerdienst tussen Enkhuizen en Urk biedt een mooie kans om voor een vriendelijk bedrag te ervaren hoe het er aan boord van een traditioneel zeilschip aan toe gaat.

Praktische informatie

Kaartjes voor de veerdienst Enkhuizen – Urk zijn gemakkelijk online te bestellen en af te rekenen met iDeal. Zowel in Enkhuizen als in Urk kan er dichtbij de afvaarthaven van de Willem Barentsz worden geparkeerd. Tijdens de vaartocht wordt een eenvoudige catering geserveerd, voor groepen is het echter ook mogelijk om een complete lunch of diner te reserveren.

Over naupar

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top