woensdag, mei 18, 2022
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Rubrieken / Maatschappij & Welzijn / Veilig douchen: wat houdt dat in?
Veilig douchen: wat houdt dat in?

Veilig douchen: wat houdt dat in?

  • Nederland
  • 4 duizend mensen belanden elk jaar in het ziekenhuis door een val in de badkamer. Veilig douchen is nu meer van belang dan ooit. Lees de tips!
  • Molenaar
  • www.molenaar.nl
  • k.aarts@scherponline.nl

Jaarlijks belanden meer dan 4 duizend mensen in het ziekenhuis doordat ze gevallen zijn in de badkamer. Dat maakt de badkamer een gevaarlijke plek, vooral voor kwetsbare ouderen. Het thema veilig douchen is belangrijker dan ooit, maar wat voor aanpassingen moeten er worden gedaan zodat een badkamer veilig is?

Anti slip

Het eerste waar naar gekeken moet worden is de vloer van de badkamer. Tegels die glad worden zodra ze nat zijn, zijn nou niet bepaald veilig. Niet alleen in de douche is het belangrijk om een goede anti slip vloer te hebben, maar ook buiten de douche in de rest van de badkamer. Aangezien het opnieuw tegelen van de badkamer vaak een dure zaak is, zijn er andere oplossingen op de markt die uw vloer anti slip kunnen maken. Denk bijvoorbeeld aan een coatinglaag die over uw tegels wordt aangebracht.

Douche met lage instap

Douchen in bad is voor veel ouderen al geen optie en een douche met hoge instap kan even gevaarlijk zijn. Een douche met lage instap is de oplossing en is vaak al binnen één dag gelegd!

Hulpmiddelen in de badkamer

Hulpmiddelen in de badkamer kunnen extra comfort en ondersteuning bieden tijdens het douchen. Zo zijn er douchezitjes die het mogelijk maken om zittend te douchen en wandgrepen die zorgen voor houvast. Wandgrepen kunnen zowel in de douche als bij het toilet bevestigd worden.

Wilt u ook veilig douchen?

Naast deze aanpassingen zijn er nog andere zaken die bij kunnen dragen aan een veiligere badkamer. Heeft u bijvoorbeeld al wel eens gedacht aan de wisseling van de temperatuur van het douchewater? Wanneer het water tijdens het douchen ineens te warm of te koud wordt kun je schrikken en kan er een gevaarlijke situatie ontstaan. Lees alle tips voor veilig douchen op de website van Molenaar. Wij kunnen u tevens voorzien van een veilige badkamer in één dag!

Over Anette

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top